Vreme: Danes bo oblačno, padavine bodo slabele

Danes bo oblačno, a upanje na izboljšanje vremena ni izgubljeno. Padavine bodo postopoma slabele in čez dan se pričakuje njihovo popolno ponehanje. Meja sneženja bo na nadmorski višini okoli 500 metrov, kar lahko pomeni sneženje tudi v nižje ležečih predelih. Naše kraje bo prekrival severni do severovzhodni veter, ki pa bo na Primorskem nekoliko manj oster kot drugje. Temperature se bodo gibale med 1 in 6 °C, vendar pa bo na Primorskem nekoliko topleje, saj pričakujemo okoli 10 °C.

Jutri nas čaka pretežno oblačno vreme, brez obetov na sončne žarke. Veter bo še vedno vladal s severovzhodne smeri, na Primorskem pa bo pihala burja. Jutranje temperature bodo nizke, od -5 do 0 °C, na Primorskem pa malenkost višje, med 3 in 6 °C. Najvišje dnevne temperature ne bodo prav visoke, okoli 0 °C po Sloveniji, medtem ko se lahko Primorski pokrajini obeta nekoliko bolj blago vreme s temperaturami okoli 6 °C.

Obeti

V torek pričakujemo delno razjasnitev na zahodu, medtem ko bo drugod še precej oblačno. Vetrovno vreme bo spremljalo še nekoliko nižje temperature.

Sreda bo postopoma prinesla boljše razmere, saj se bo vreme postopno zjasnilo, veter pa bo oslabel.

Vremenska slika

Nad severnim Sredozemljem prevladuje ciklonsko območje, medtem ko se na severnem delu Evrope krepita visok zračni tlak. Nad naše kraje s severovzhodnimi vetrovi priteka hladnejši in še razmeroma vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Sosednje pokrajine bodo danes doživele podobno vreme, saj bo oblačnost prevladovala, padavine pa bodo postopoma slabele, najkasneje na Hrvaškem. Severovzhodni veter bo pihal, ob severnem Jadranu bo zmerna, pod Velebitom pa celo močna burja.

Jutri se obeta pretežno oblačno, hladno in vetrovno vreme. Burja bo še vedno prisotna ob severnem Jadranu, drugod pa bomo občutili vpliv severovzhodnega vetra.

vir; Foto: Pixabay; Portal24

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja