Vreme: Danes bo spremenljivo oblačno s popoldanskimi plohami

Danes bo vreme spremenljivo oblačno. Sredi dneva in popoldne se bodo pojavljale krajevne plohe in nevihte, zlasti v zahodni Sloveniji pa lahko krajevne padavine trajajo tudi v večer. Najvišje dnevne temperature bodo med 18 in 24 °C. Jutranji pogled na nebo bo razkril delno jasnino, vendar bodo po nekaterih nižinah prisotne kratkotrajne megle ali nizka oblačnost.

Jutri, 24. maj 2024

Jutri nas čaka več sonca, vendar ne brez oblakov. Zjutraj bo po nižinah ponovno megleno, popoldne pa bodo v notranjosti Slovenije nastale krajevne plohe in nevihte. Veter bo zapihal z juga. Temperature bodo zjutraj med 6 in 13 °C, čez dan pa bodo narasle na med 19 in 23 °C, v vzhodnih krajih celo do 25 °C.

Obeti za vikend

  • Sobota, 25. maj 2024: Delno jasno vreme z možnostjo popoldanskih ploh in neviht. Temperature bodo nekoliko višje.
  • Nedelja, 26. maj 2024: Več spremenljive oblačnosti in pogostejše krajevne padavine.

Vremenska slika

Nad severnim delom srednje Evrope se nahaja ciklonsko območje. V višinah nad Slovenijo ostaja razmeroma hladen in vlažen zrak, ki povzroča nestabilne vremenske razmere.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo vreme spremenljivo oblačno, predvsem sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe in nevihte pogost pojav. Jutri bo teh pojavov manj, ob severnem Jadranu pa bo več suhega in sončnega vremena.

[Vir: ARSO]; Portal24; Foto: Freepik

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja