Vreme: Danes in jutri bo delno jasno, zjutraj po nižinah megla

Danes bo delno jasno vreme, po nižinah bo zjutraj megla ali nizka oblačnost. Popoldne se bo oblačnost od zahoda nekoliko povečala. Pihal bo jugozahodnik, najvišje dnevne temperature pa bodo med 19 in 25 °C.

Jutri bo sprva precej jasno, le v zahodnih krajih bo več oblačnosti. Čez dan bo delno jasno, v hribovitih zahodnih krajih bodo popoldne in zvečer možne posamezne plohe in nevihte. Pihal bo jugozahodnik, jutranje temperature bodo med 8 in 12 °C, na Primorskem okoli 15 °C, najvišje dnevne pa med 21 in 27 °C.

Obeti:

V noči na nedeljo bodo v severnih krajih še možne posamezne plohe, lahko tudi zagrmi. V nedeljo bo deloma sončno, zjutraj in dopoldne bo v severni in severovzhodni Sloveniji zmerno oblačno. Verjetnost za krajevne padavine bo majhna. V ponedeljek bo sončno in vsak dan topleje.

Vremenska slika:

Nad severno Sredozemlje in vzhodne Alpe se je razširilo plitvo območje visokega zračnega tlaka. Z jugozahodnim vetrom nad naše kraje doteka bolj suh in toplejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine:

Danes bo delno jasno z nekaj jutranje megle. Ponekod bo zapihal jugozahodnik, popoldne pa bo več spremenljive oblačnosti. V alpskem svetu Furlanije-Julijske krajine bo popoldne možna kakšna ploha. Jutri bo delno jasno, več oblačnosti bo v Alpah. Popoldne in zvečer se bodo v krajih zahodno in severno od nas pojavljale posamezne plohe in nevihte, ki se bodo lahko nadaljevale tudi v noč.

[Vir: ARSO]; Portal24; Foto: Pixabay

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja