Zdravilni dotik: Kako masaža pomaga pri razstrupljanju telesa

Masaža ni namenjena predvsem sproščanju toksinov, ampak povečanju cirkulacije, lajšanju mišične napetosti in spodbujanju splošnega občutka dobrega počutja. Vendar pa lahko fizične reakcije telesa na masažo posredno pomagajo pri odstranjevanju toksinov. Masaža, vključno z globoko tkivno masažo, neposredno ne odstranjuje toksinov iz telesa. Glavno vlogo pri razstrupljanju imajo jetra in ledvice. Masaža pa lahko aktivira sisteme, ki odstranjujejo toksine, ter zagotavlja sprostitev.

Ni nujno, da potrebujete globoko tkivno masažo, da bi ti sistemi začeli delovati. Sproščujoče švedske masaže in ciljne limfne drenaže lahko zmanjšajo bolečine v mišicah in pospešijo naravne procese razstrupljanja telesa. Čeprav je mit, da masaža sprošča toksine, je res, da lahko pomaga pri sproščanju mlečne kisline, kar prispeva k bolečinam in utrujenosti mišic. Nežno gnetenje mehkih tkiv pomaga odstraniti mlečno kislino, kar prinaša olajšanje in pospešuje hitrejše celjenje.

Zbogom ogljikov dioksid

Gnetenje mišic in kompresija med masažo povečata pretok krvi, kar omogoča večjo oskrbo tkiv s kisikom. Povečana raven kisika pomaga odstraniti ogljikov dioksid, odpadni produkt dihanja, kar izboljša telesno zmogljivost in osveži telo.

Spodbujanje razstrupljanja z limfno stimulacijo

Masaža pozitivno vpliva na limfni sistem, ki je odgovoren za odstranjevanje odpadnih snovi iz telesa. Nežni dotiki in enakomerni gibi izboljšajo limfno cirkulacijo, odstranjujejo toksine in podpirajo zdravje imunskega sistema. Za specializirano obravnavo poskusite našo Limfno Drenažno Masažo.

Sproščanje telesa s pomočjo živčnega sistema

Parasimpatični živčni sistem, ki se pogosto imenuje sistem “počitka in prebave”, varčuje z energijo, upočasni srčni utrip in podpira funkcije povezane s počitkom. Masaža aktivira ta sistem, zmanjšuje stres in tesnobo ter spodbuja splošno zdravje, kar pomaga telesu učinkoviteje ravnati s toksini.

Ali mišični vozli vsebujejo toksine?

Mišični vozli sami po sebi ne vsebujejo toksinov, lahko pa ujamejo odpadne snovi, kot je mlečna kislina, kar povzroča nelagodje. Masaža globokih tkiv lahko sprosti vozle, izboljša cirkulacijo in olajša nelagodje.

Sproščanje toksinov med masažo je naravno in se razlikuje za vsako osebo. Hidracija, splošno zdravje in izbira življenjskega sloga vplivajo na količino sproščenih toksinov. Pitje dovolj vode pred in po masaži pomaga odpraviti toksine in povečuje učinkovitost terapije.

Glavni cilj masažne terapije ni odstranjevanje toksinov, lahko pa igra pomembno vlogo pri podpori naravnih procesov čiščenja telesa. Z lajšanjem mišične napetosti, povečevanjem cirkulacije, spodbujanjem limfnega sistema in sprostitvijo masaža aktivno prispeva k bolj zdravemu telesu brez strupov. Privoščite si masažo in izboljšajte svoje splošno zdravje.

[Vir: The massage rooms]; Portal24; Foto: Pexels

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja