Ženske po 60. letu doživljajo najboljše orgazme

Nova študija prinaša presenetljive ugotovitve o spolnem užitku pri ženskah, starejših od 60 let. Študija razkriva, da skoraj dvajset odstotkov njih poroča o bolj zadovoljujočih orgazmih kot kdaj koli prej. Kljub pogostim stereotipom, ki jih mediji pogosto prikazujejo o spolnosti v poznejših letih, ta raziskava kaže, da starost ne vpliva negativno na kakovost spolnega življenja.

Raziskavo je sestavljalo 3.001 ameriških žensk, ki predstavljajo nacionalno demografsko reprezentativen vzorec. Rezultati so impresivni: skoraj tri četrtine udeleženk je izjavilo, da starost ni negativno vplivala na njihove orgazme. 55 odstotkov vprašanih poroča, da vedno ali skoraj vedno dosežejo vrhunec s svojim partnerjem.

Poleg tega, približno 40 odstotkov žensk, starejših od 60 let, poroča, da so tako pogosto razpoložene za spolne odnose kot pred desetletjem, študija osvetljuje številne koristi orgazmov, vključno z izboljšanim razpoloženjem, boljšim spancem, večjo samozavestjo glede telesa, zmanjšanjem stresa in krepitev medeničnega dna ter odnosov.

Definicija užitka je subjektivna

Vendar pa študija prav tako opominja, da je vsakdo drugačen in da je definicija užitka subjektivna. Slednje poudarja pomen razumevanja in sprejemanja telesnih sprememb, ki se pojavljajo s starostjo, vključno z menopavzo. Kljub temu raziskava spodbuja ženske, da raziskujejo svojo spolnost in najdejo načine za izboljšanje svojega spolnega užitka, ne glede na njihovo starost.

Z izobraževanjem o spolnih položajih, raziskovanjem uporabe pripomočkov, kot so vibratorji, in učenjem o točki G, ženske lahko odkrijejo nove dimenzije užitka. Raziskava iz leta 2018 dodatno poudarja, da penetracija sama po sebi ni vedno dovolj za doseganje orgazma za vse ženske. Omenjeno pa kaže na pomen eksperimentiranja in odkrivanja, kaj najbolje deluje za posameznika.

Ta študija je opomnik, da spolni uhttps://senior24.si/žitek ni omejen z leti in da so najboljše izkušnje, ne glede na starost, lahko še pred nami.

vir; Foto: Freepik; Senior24

ByA.K.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Discover more from Senior24

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading