Bananin kruh: Preprosto in okusno
Imate v kuhinji par banan, ki na oko niso več prijetne? Nikar jih ne zavrzite! Takšne so za bananin kruh najboljše. Bananin kruh je zares sočno pecivo z veliko okusa po banani.
Priprava peciva vam bo vzela 15 minut, pekel pa se bo kakšno uro. Iz navedenih sestavin boste dobili 12 koščkov peciva. Bananin kruh je najlepši, če uporabite pekač za štruco.
Kaj potrebujete:
- 2 skodelici večnamenske moke,
- 1 čajna žlička sode bikarbone,
- ¼ čajne žličke soli,
- ½ skodelice masla,
- ¾ skodelice rjavega sladkorja,
- 2 stepeni jajci,
- 2 do 3 prezrele banane.
Navodila za pripravo:
Pečico segrejte na 175 stopinj. Pekač za štruce velikosti 25 x 12 cm rahlo namastite z maslom.
V veliki skledi zmešajte moko, sodo bikarbono in sol. V ločeni skledi stepite maslo in rjavi sladkor. Vmešajte jajca in pretlačene banane. Mešajte tako dolgo, da se zmes lepo poveže. Mokro mešanico z bananami vmešajte v mešanico moke. Zelo narahlo premešajte samo, da se poveže. Testo vlijte v pripravljen pekač.
Pecite v predhodno ogreti pečici 60 do 65 minut, dokler zobotrebec, ki ga zapičite v sredino štruce, ni čist. Kruh naj se v pekaču hladi 10 minut, nato ga obrnite na rešetko.
Dober tek!
Portal24; Foto: Vecteezy