Okusne jedi za poletne dni: Tedenski jedilnik od 12. do 18. avgusta

Sestavljanje tedenskega jedilnika je lahko pravi izziv, še posebej v poletnem času, ko želimo uživati v lahkih in osvežilnih jedeh. Da bi vam olajšali načrtovanje obrokov, smo pripravili predlog tedenskega jedilnika za obdobje od 12. do 18. avgusta. Naša izbira vključuje raznovrstne jedi, ki so enostavne za pripravo in polne okusov. Na meniju boste našli tako testenine z avokadom, grahom in meto, kot tudi enolončnico z brokolijem in piščancem, piščanca s parmezanom in njoke iz ene ponve ter klasične buhtlje za sladico. Prepustite se našim kulinaričnim predlogom in si zagotovite okusno ter uravnoteženo prehrano skozi ves teden.

Ponedeljek: Krompirček s sirom

Iščete preprost recept, ki vas bo popeljal v svet okusov, hkrati pa ne zahteva neskončnega seznama sestavin? Ali pa morda iščete način, kako pripraviti hitro in zadovoljivo kosilo, ko se vam ne da zapletati v dolgotrajno kuhanje? Krompirček s sirom je odlična izbira za vas. Preprosta, a hkrati bogata jed, ki bo zadovoljila vaše brbončice in vas navdušila s svojo enostavno pripravo… več tukaj.

Torek: Testenine z avokadom, grahom in meto

Zeleno, okusno in brez napora – to so besede, ki najbolje opišejo naš najnovejši recept za veganske testenine: testenine z avokadom, grahom in meto. S to preprosto jedjo lahko uživate v bogatem kremastem okusu avokada, svežini mete in osvežujočem grahu, vse to brez potrebe po kuhanju omake… več tukaj.

Sreda: Enolončnica z brokolijem in piščancem

Danes vam predstavljamo recept za okusno enolončnico z brokolijem, piščancem, korenjem in krompirjem, ki je odlična izbira za hladne zimske dni. Ta jed združuje nežen okus brokolija s sočnim piščancem, krompirjem in korenjem, ter bogato juho, ki vas bo ogrela in napolnila z energijo… več tukaj.

Četrtek: Gröstl

Gröstl je tradicionalna avstrijska jed, ki izvira iz Tirolske regije in se je sčasoma razširila po vsej Avstriji. Gre za izjemno okusno in nasitno jed, ki jo je enostavno pripraviti. Gröstl je sestavljen iz praženega krompirja, prekajene slanine, čebule in začimb… več tukaj.

Petek: Vegetarijanski čili

Ste že kdaj razmišljali o tem, kako bi lahko klasično jed, kot je čili con carne, spremenili v okusno in zdravo vegetarijansko različico? Priprava vegetarijanskega čilija je odličen način, kako uživati v istem bogatem okusu in teksturi, a brez mesa… več tukaj.

Sobota: Piščanec s parmezanom in njoki iz ene ponve

Ameriška kuhinja je bogata z raznolikimi okusi, včasih pa se prepusti italijanskemu navdihu. Eden izmed takšnih okusnih jedi je priljubljeni pohan piščanec s parmezanom. Ta jed vas bo zagotovo popeljala na kulinarično potovanje, kjer boste uživali v bogatem in kremastem… več tukaj.

Nedelja: Buhtlji

Zimski dnevi so kot nalašč za prijetno peko in ustvarjanje toplih in sladkih buhtljev. Danes vam bomo predstavili recept za okusne pečene buhtlje, tradicionalno srednjeevropsko sladico, ki bo v vaš dom prinesla vonj sveže pečenega mlečnega testa in sladkega nadeva. S svojo preprostostjo in izjemnim okusom bodo ti buhtlji zagotovo razveselili vso družino… več tukaj.

Foto: Zajem zaslona

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja