Če je temperatura takšna, ne sprehajajte psa!

Čeprav je sprehajanje psov v hladnem vremenu na splošno sprejemljivo, je treba sprejeti dodatne previdnostne ukrepe, ko temperatura pade daleč pod ledišče. Lorna Winter, soustanoviteljica aplikacije za šolanje kužkov Zigzag, svetuje: “Če je temperatura okoli -5⁰C ali manj, je najbolje, da hišne ljubljenčke zadržite v zaprtih prostorih. Sprehode omejite na zelo kratke. Če potrebujete kapo in šal, da se ogrejete, je verjetno tudi vašemu psu mraz. Vadba lahko pomaga ogreti psa. Vendar se hitro ohladijo, kar lahko povzroči neugodje.”

Čeprav smo pogosto videli posnetke haskijev, ki uživajo v snegu na Laponskem, se je izkazalo, da nekatere pasme psov bolj prenašajo mraz kot druge. Lorna pojasnjuje: “Pasme, ki imajo gostejšo dlako ali dvojno dlako, kot so novofundlandci, sibirski haskiji, tibetanski mastifi in norveški hrti, so bolj odporne proti mrazu. Nasprotno pa pasme s krajšo dlako in manjšimi telesi. Čivave, Whippeti in francoski buldogi, težje prenašajo hladno vreme.”

Razmislite o nakupu škornjev, ki ščitijo njihove tačke pred mrzlimi pločniki ter kemikalijami in peskom, ki se uporabljajo za preprečevanje zmrzovanja. Lorna svetuje: “Za svojega psa priskrbite tudi oblačila, kot so puloverji, plašči ali kombinezoni. To jim bo zagotovilo dodatno toplino, ko so zunaj. Nekateri psi, ki še posebej občutijo mraz, lahko nosijo tudi pižamo, da jih greje.”

Ponoči se mladički lahko hitro prehladijo, še posebej, če spijo v prostorih s prepihom in nizkimi nočnimi temperaturami. Zagotovite jim udobno posteljo in toplo odejo, v kateri se lahko stisnejo. Ne pozabite na pižame za tiste pse, ki jih mraz še posebej moti. Lorna dodaja: “Uporabite posebne podloge za kužke, ki zadržujejo toploto, in nekatere igrače imajo ogrevano notranjost, ki jo lahko segrejete v mikrovalovni pečici, da vašemu psu nudite dodatno toplino.”

Pri nakupu opreme za ogrevanje svojih hišnih ljubljenčkov vedno izbirajte izdelke priznanih prodajalcev, ki so namenjeni hišnim ljubljenčkom, da zagotovite njihovo varnost in dobro počutje.

Kako ugotoviti, da vašega psa zebe?

  • Opazujte, ali se trese.
  • Če išče vir toplote, na primer sedi ali leži poleg vas ali ob radiatorju.
  • Bodite pozorni, če se zvija v klobčič, da ohrani telesno toploto, ko je mrzlo.

vir; Foto: Freepik; Portal24

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja