Čudovit okras obložene mize: Božična Pavlova
Božična Pavlova sladica, ki je izdelana v obliki venčka, obljublja, da bo osvežila in polepšala vsako praznično mizo. S svojim čudovitim izgledom in neustavljivim okusom je postala prava zvezda božičnih sladic.
Sladica Pavlova, znana po svoji hrustljavi zunanji plasti in mehki notranjosti, je običajno poletna poslastica, ki v obliki venčka postane čarobna božična sladica, ki vas bo očarala. Ime je dobila po slavni ruski balerini Ani Pavlovi, a danes jo praznujejo in uživajo po vsem svetu.
Kako okrasiti božično Pavlovo?
Ko je Pavlova pečena in ohlajena, sledi čarobni del – okraševanje po vaših željah in okusu! Vrh venčka lahko okrasite z jagodami, borovnicami, malinami, rezinami jagod, banane, manga ali kivija. Dodajte barvne sirupe, cvetne listi vrtnic ali sesekljane oreščke za dodaten pridih elegance.
In najboljše pri božični Pavlovi?
Lahko jo pripravite vnaprej! Lahko jo naredite tudi do en mesec vnaprej. Meringue skorjo preprosto ovijte v prozorno folijo in shranite na hladnem in suhem mestu. Tik pred serviranjem Pavlovo obložite s stepeno smetano in sadjem.
Če se želite podati v pripravo te čarobne božične Pavlove, si poglejte sestavine in postopek spodaj:
Sestavine, ki jih boste potrebovali:
- 6 večjih beljakov,
- 350 g sladkorja,
- 1 čajna žlička vinskega kisa,
- 1 čajna žlička škrobne moke,
- 600 ml sladke smetane,
- 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta,
- 700 g sadja po izbiri,
- listi mete in sladkor v prahu za okras.
Postopek:
- Pečico segrejemo na 160˚C.
- Pekač obložimo s peki papirjem in na papir narišemo 30 cm krog, znotraj pa 15 cm krog.
- Beljake damo v večjo skledo in zmešamo v čvrst sneg. Med mešanjem beljakov na najvišji hitrosti postopoma dodajamo sladkor. Zmes mora biti čvrsta in sijoča.
- V skodelici zmešamo moko in kis ter zmes primešamo beljakom.
- Zmes za meringo previdno z žlico nanesemo na peki papirju narisan obroč.
- Zmes previdno poravnamo, da lahko kasneje nanjo naložimo kremo in sadje. Upoštevajte, da se bo meringa v pečici razširila v vse smeri.
- Meringo damo v pečico in temperaturo takoj zmanjšamo na 140 stopinj.
- Pečemo 1 do 1 uro in 15 minut.
- Pavlovo lahko pustite čez noč, da se posuši ali vsaj eno uro počiva.
- Sladko smetano in vanilijev ekstrakt zmiksajte do želene teksture.
- Meringue skorjo z žlico namažemo s stepeno smetano, nato pa razporedimo sadje.
- Okrasite z listi mete in sladkorjem v prahu.
S tem receptom boste zagotovo navdušili svoje goste in ustvarili nepozabno božično doživetje na vaši mizi. Prijatelji in družina bodo navdušeni nad to božično poslastico! Dober tek!