Dejanja slovenske opozicije odmevajo tudi v tujini: Times of Israel poroča o predlogu za odložitev priznanja Palestine

Slovenska konservativna opozicija je vložila predlog, ki zadržuje priznanje palestinske države s strani države, danes poroča Times of Israel. Predlog je bil vložen v času, ko so prejšnji mesec palestinsko državo priznale Španija, Irska in Norveška.

Slovenska demokratska stranka (SDS) pod vodstvom nekdanjega premierja Janeza Janše je predlagala razpis posvetovalnega referenduma o odloku o priznanju Palestine, je za AFP pojasnila tiskovna predstavnica DZ-ja, ta predlog dejansko odloži glasovanje, predvideno za torek, in sicer za približno 30 dni.

Spomnimo…

Janša: “V vladni koaliciji bi se radi posvetovali z ljudstvom o marihuani. Pa se dajmo še o Palestini.”

Največja opozicijska stranka SDS, naj bi predlagala posvetovalni referendum o priznanju Palestine. S tem bi odložili odločanje o priznanju, ki je sicer predvideno na torkovi izredni seji državnega zbora. Radio Slovenija sklicujoč se na neuradne informacije poroča, da naj bi SDS predlog za razpis posvetovalnega referenduma vložila med popoldansko sejo parlamentarnega odbora za zunanjo politiko, kjer bodo razpravljali o predlogu sklepa vlade, da državni zbor prizna Palestino kot neodvisno in suvereno državo.

Možnost za vložitev predloga za posvetovalni referendum imajo sicer do torkovega glasovanja na seji državnega zbora. Čeprav se ne pričakuje, da bi SDS s predlogom uspel, bi lahko odložili končno odločanje o priznanju Palestine. Predsednica DZ-ja Urška Klakočar Zupančič je možnost predloga za posvetovalni referendum omenila med manevri, ki bi jih lahko uporabili nasprotniki vladnega sklepa. Po njenih besedah bi s tem odločanje v DZ-ju odložili za 30 dni… več tukaj.

Foto: Pexels

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja