Vreme: Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno, s popoldanskimi krajevnimi plohami

Danes bo vreme v Sloveniji spremenljivo do pretežno oblačno, s popoldanskimi krajevnimi plohami in nevihtami. Najvišje dnevne temperature bodo med 21 in 25 °C. Proti večeru in ponoči se bo delno zjasnilo, vendar bo v zahodni Sloveniji ostalo nekaj več oblačnosti.

Jutri bo delno jasno, zjutraj bo ponekod po nižinah megla ali nizka oblačnost. Popoldne bodo možne posamezne krajevne plohe in nevihte, ki bodo bolj verjetne v hribovitih predelih. Ponekod bo zapihal jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 14, na Primorskem do 16 °C, najvišje dnevne pa od 22 do 26 °C.

Obeti za prihodnje dni

V četrtek bo večinoma sončno, z več oblačnosti občasno v zahodnih krajih. Popoldne bo možna kakšna ploha ali nevihta. V petek bo delno jasno, predvsem v severni Sloveniji bodo popoldne možne posamezne plohe in nevihte. Vreme bo zelo toplo.

Vremenska slika

Nad Severnim morjem je ciklon, naši kraji pa so v šibkem območju visokega zračnega tlaka. Na vreme pri nas še vedno vpliva ostanek hladnega zraka v višinah, kar povzroča nestabilno vreme.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo v sosednjih pokrajinah spremenljivo do pretežno oblačno, s krajevnimi plohami in nevihtami predvsem sredi dneva in popoldne. Ob morju bo več sonca in suho. Jutri bo precej sončno, popoldne bodo nastale posamezne krajevne plohe in nevihte, predvsem v Alpah.

[Vir: ARSO]; Portal24; Foto: Pixabay

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja