Družba Rastoder nedokončani del Stožic prodala družbi MG Mind

Družba Rastoder, ki je znana po uvozu in distribuciji banan Derby ter dejavnosti na nepremičninskem področju, je nedokončani trgovski del Stožic prodala družbi MG Mind iz Republike Srbske. MG Mind je med drugim lastnica gradbenega podjetja KPL, ki posle sklepa predvsem z Mestno občino Ljubljana.

Prodaja nedokončanega trgovskega dela Stožic je bila izvedena kot del konsolidacije naložb v nepremičninskem portfelju družbe Rastoder. Poslovnež Izet Rastoder je postal lastnik trgovskega dela ob stadionu in dvorani Stožice leta 2017, po prevzemu terjatev do družbe Grep. Nedokončani trgovski del projekta Stožice, ki vključuje največjo dvorano in stadion v državi, je že leta propadal in povzročal težave na območju. Zgodba o poslih v zvezi s Stožicami je večkrat pristala na sodišču.

Družba MG Mind je postala lastnica podjetja Trgovsko mesto, inženiring, ki uradno upravlja nepremičnine v trgovskem delu Stožic. Nedokončan trgovski objekt meri 200.000 kvadratnih metrov, od tega je za trgovine predvidenih 103.000 kvadratnih metrov, preostanek pa so parkirni prostori in servisni objekti.

Novi lastnik bo moral skleniti dogovor o javno-zasebnem partnerstvu z Mestno občino Ljubljana, vključno z izgradnjo javnih parkirišč, dostopnih cest in morebitnega nogometnega igrišča na strehi trgovskega objekta.

Družba MG Mind iz Srbije je del skupine, ki se ukvarja z gradbeništvom, nepremičninami in trgovino ter ima več kot 3000 zaposlenih in letne prihodke med 38 in 46 milijoni evrov. V Sloveniji je družba že prisotna kot lastnica gradbenega podjetja KPL, ki večinoma posluje z Mestno občino Ljubljana.

Družba Rastoder ni razkrila kupnine, vendar naj bi sredstva namenila za krepitev svoje osnovne dejavnosti in razvoj novih projektov. Skupina Rastoder trenutno šteje 13 podjetij in ima 650 zaposlenih, s prihodki v letu 2022 v višini 320 milijonov evrov. MG Mind pa naj bi imel ambiciozne načrte za omenjeno območje, kar napoveduje zanimive prihodnje razvoje.

vir; Foto: Zajem zaslona (fotografija je simbolna); Portal24

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja