Električni Nissan GT-R – Futuristična dizajnerska revolucija

Naslednik Nissana GT-R, ki bo električen, naj bi na ceste prišel pred koncem desetletja in obeta nenavaden dizajn, navdihnjen z inovativnim konceptom Hyper Force, predstavljenim na japonskem salonu mobilnosti. Čeprav koncepti včasih razočarajo s svojo preobrazbo v serijske avtomobile, se zdi, da bo novi GT-R ohranil svoj spektakularen videz, saj je to potrdil Nissanov programski direktor, Giovanny Arroba.

GT-R sicer ni neposredno povezan s konceptom Hyper Force, je pa podobnost v silhueti in zamegljenem emblemu GT-R na pokrovu motorja precej očitna. “Oblike, razmerje in drža ne temeljijo na čisti domišljiji,” je dejal Arroba. “To so precej drzne, a oprijemljive sanje, ki jih je treba doseči do konca desetletja.”

Koncept Hyper Force je zasnovan v futurističnem stilu, a če bo Nissan uspel ohraniti podoben dizajn v serijski različici, bo naslednji GT-R zagotovo postal eden najbolj futurističnih avtomobilov na trgu. To bi bila pomembna sprememba v primerjavi z retro-futurističnim pristopom, ki ga trenutno uporabljajo drugi proizvajalci, kot so Hyundai z modelom Ioniq 5 in Tesla s Cybertruckom.

Koncept Hyper Force

Koncept Hyper Force se lahko pohvali z impresivnim električnim pogonskim sklopom s 1.341 konjskimi močmi, kar je daleč od trenutnega GT-R s 600 konjskimi močmi twin-turbo V6 Nismo. Koncept je opremljen tudi s štirikolesnim pogonom znamke e-4ORCE, ki omogoča odličen oprijem na vse štiri kolesa.

Če Nissanu uspe uresničiti svoje ambiciozne načrte, bo postavil nov standard za oživljanje konceptnih avtomobilov. Zdaj avtomobilski navdušenci čakamo, ali bo tudi Toyota sledila temu zgledu, še posebej pri športnem konceptu FT-SE, ki je bil predstavljen na istem avtomobilskem salonu v Tokiu.

Koncept Hyper Force je postal “manifest ne le za nas interno, ampak tudi za to, kako naše podjetje navdihniti z oprijemljivimi sanjami,” pravi Arroba. S tem električnim naslednikom GT-R Nissan se nam na področju avtomobilskega oblikovanja obeta vznemirljiva prihodnost.

vir; Foto: Nissan; Portal24

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja