Galaxy S24 razkritje: Prihaja revolucionarni Galaxy AI!

Le nekaj dni pred začetkom novega leta se pričakuje ena najpomembnejših predstavitev pametnih telefonov v letu 2024 – Galaxy S24. Samsung je dogodek Galaxy Unpacked načrtoval za sredo, 17. januarja, in obljubil zgodnje razkritje.

Dogodek bo potekal v centru SAP v San Joseju v Kaliforniji, začel pa se bo ob 10.00 / 13.00 po našem času. Oboževalci si lahko ogledajo neposredni prenos dogodka na YouTubu in Samsungovih kanalih, kar je nadaljevanje tradicije prejšnjih dogodkov Galaxy Unpacked.

Samsungov video napovednik namiguje na uvedbo “Galaxy AI” v novi seriji S24, kar se ujema s prejšnjimi govoricami o izboljšanih funkcijah umetne inteligence. Dogodek je letos še posebej zanimiv zaradi razburjenja okoli modelov S24, S24 Plus in S24 Ultra. Pričakuje se, da bodo te naprave po visokem standardu, ki ga je lani postavil Galaxy S23 Ultra, določale trende.

Galaxy S24 Ultra naj bi bil med najboljšimi pametnimi telefoni leta. Njegov položaj na lestvici telefonov z najboljšo kamero pa je odvisen od ključne odločitve glede nastavitve kamere. Špekulacije obkrožajo Samsungovo odločitev glede telefoto objektiva. Ali bodo ohranili 10-kratni optični objektiv ali pa bodo uporabili 5-kratni? Pri slednjem lahko za izboljšanje zmogljivosti uporabi umetno inteligenco.

Pričakuje se, da bodo funkcije umetne inteligence glavna privlačnost serije Galaxy S24. Samsung je napovedal pomemben napredek na tem področju, ki bi lahko konkuriral zmožnostim umetne inteligence, videnim v telefonu Pixel 8 Pro. Funkcije lahko vključujejo Samsungov generator slik z umetno inteligenco. Dodana bodo lahko orodja za urejanje fotografij in videoposnetkov, ki jih poganja umetna inteligenca. Ni gotovo, ali bo veljala ekskluzivnost za premijske storitve.

Snapdragon proti Exynosu

Govori se, da bosta Galaxy S24 in S24 Plus imela aluminijasto ogrodje in izboljšane zaslone Super AMOLED, ki lahko dosežejo največjo svetilnost 2 600 nitov. Oba modela bosta verjetno opremljena s podobnimi trojnimi kamerami, S24 Plus pa se bo ponašal z večjo baterijo. Trije modeli bodo predvidoma uporabljali Qualcommov čip Snapdragon 8 Gen 3. Nekatere mednarodne različice pa bodo morda izbrale Samsungov čip Exynos 2400. Ta razlika pri izbiri čipa je opazna.

Pred dogodkom Galaxy Unpacked 2024 Samsung kupce vabi s ponudbo za zgodnje prednaročilo. Do 16. januarja je tistim, ki opravijo rezervacijo na Samsungovi spletni strani ali v aplikaciji Shop Samsung, na voljo dobropis v višini 50 ameriških dolarjev.

Morebitno zvišanje cen je neizbežno, vzporedno z dvigom cen telefonov iPhone 15 Pro Max in Pixel 8 Pro. V tem kontekstu spodbuda za prednaročilo predstavlja pomemben prihranek. Takšni prihranki so še posebej ugodni za tiste, ki si želijo najnovejši model Galaxy.

Vir; foto: Freepik; Biznis24

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja