Zakaj danes ljudje v rokah še nimajo granitnih kock?

Si predstavljate kaj bi počeli v javnosti, če bi to, kar govori in počne Robert Golob, počel Janez Janša?

Odrešenik psihoze, vrhuuunski menedžer

To ne more biti res, bi dejali tujci. Ampak je. To je Slovenija leta 2024. Ihta, s katero danes osrednji mediji branijo in pokrivajo naravnost neverjetne izjave ter delovanje Roberta Goloba, je popolnoma enaka ihti, s katero so ta ista uredništva podtikala interpretacije in problematizirala nastope ter delovanje vlade Janeza Janše.

Ihta, s katero danes osrednji mediji branijo in pokrivajo naravnost neverjetne izjave ter delovanje Roberta Goloba, je popolnoma enaka ihti, s katero so ta ista uredništva podtikala interpretacije in problematizirala nastope ter delovanje vlade Janeza Janše.

Zgodovina nas uči, da se iz nje ne naučimo nič

Skrajni levičarji, komunisti, so dobro vedeli že leta 1945, da je potrebno za vsako (!) ceno v svojih rokah imeti medije, sodstvo in policijo/vojsko. Kjer niso mogli prevzeti, so pač pobili in si vzeli. Saj so bili vendar oblast, nad njimi modro nebo, za njimi pa cca 800 grobišč po Sloveniji.

Od tu dalje današnje Slovenije ni težko razumeti, saj je ihta enaka kot takrat. Dosleden prevzem RTV Slovenija (Forbici, Martič et. Comp.), prevzem policije (pričanje Bobnarjeve in Lindava) in tajnih služb (komentiranje vpletanja v raziskovanje aretacije ruskih vohunov) ter obljuba srečnega konca za sodstvo z najmanj 600 dodatnimi evri pri plači. Farsa z grožnjami okoli ustavne odločbe glede plač v pravosodju bo kmalu končana, brez skrbi. Če bi pravosodje tako dosledno zasledovalo vladavino prava zaradi stroke in ne interesov, kot ga v tem lastnem primeru, bi Golob bil že dolgo zgodovina.

Zakaj ljudje še nimajo granitnih kock v rokah pred DZ?

Seveda so granitne kocke zgolj prispodoba za odločnost protestnikov iz časov “gotof si” protestov. Vprašanje, zakaj danes razen Ruparja in upokojencev ni na ulici nikogar, je zato še toliko bolj zanimivo. Zakaj je takšen mir? Gre za strah pred kolesarskimi rogovileži?

Ljudje se običajno aktivirajo, ko čutijo, da vlada ne deluje v njihovem najboljšem interesu. Zdravstvo je pred kolapsom, prepoved kurjenja na drva, čiščenje “janšistov” na RTV, razseljevanje migrantov po državi, kraje krav kmetom, vedno večja revščina in gospodarska nestabilnost, štempljanje delovnega časa kot leta 1952 v Rusiji, omejevanje svobode govora … Roko na srce, razlogov za protest ni malo že sedaj. Zato se raje vprašajmo kaj v smeri financ, kamor na koncu vodijo vse poti.

Kdo plačuje ulično armado?

Od kod npr. pridejo na vsak levičarski protest isti ljudje? Nekateri so že pravi zvezdniki. Eni zato, ker so škrbasti, drugi zaradi revolucionarne oprave z rdečo zvezdo na čelu, nekateri zgolj z mavričnimi lasmi. Kdo vzdržuje bazo naslovov in telefonskih številk, da te ljudi aktivira na poziv? To kdo dela zastonj? Omenjeni pritečejo zastonj na Tromostovje, pred RTV ali DZ se dreti karkoli je že tisti trenutek na meniju?

Za konec ponovimo

One thought on “Zakaj ljudje v rokah še nimajo granitnih kock?”
  1. Levaki so bistveno bolje organizirani kot desni pol. Udba tudi še vedno deluje, čeprav sedaj v ilegali. Finančna sredstva imajo velika. Imajo pa levi tudi veliko več kolektivnega duha v sebi kot desni. Ko je potrebno, levi vedno stopijo skupaj, na desnici pa se začno med seboj prepirati in medsebojno spotikati. Tudi za svoje aktiviste levi veliko bolje skrbijo kot desni. Zasluge levi nagrajujejo, desni le po malem. In še bi se kaj našlo. Najmočnejše orožje levih so seveda mediji, katerih dobrih 90% je v njihovi lasti. Zvočnikov imajo torej dosti in močne.
    Levici gre na roko tudi politična bebavost večine slovenskega naroda. In če skupaj seštejemo vse zgoraj povedano, ni nenavadno, da na volitvah levi zmagujejo kot za stavo in to že od leta 1992 dalje. Pa še nič ne kaže na bolje. Ko se bo golobja koalicija dosti kompromitirala, bod na levi kot zajca iz čarovniškega klobuka potegnili nov obraz (ki v resnici sploh ne bo nov) in z njim slovensko ljudstvo spet potegnili za nos.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Discover more from Senior24

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading