Hiter obrok v eni ponvi: Stir fry s krompirjem in svežo zelenjavo
Če iščete hitro in okusno jed, ki združuje svežo zelenjavo, hrustljavo papriko in sladke granatne jagode, potem je ta recept prava izbira! Zelenjavni stir fry s krompirčkom je popolna kombinacija hrustljave in mehke teksture ter slanih in sladkih okusov. Ta recept je primeren za 2–3 osebe.
Sestavine, ki jih potrebujete:
- 2 srednje velika krompirja,
- 1/2 glave kitajskega zelja,
- 1 rdeča paprika,
- 3 žlice olivnega olja,
- 1 čajna žlička kurkume,
- 1/2 čajne žličke mlete paprike,
- sol in poper po okusu,
- 2 žlici semen granatnega jabolka,
- 1 žlica sončničnih semen,
- 1 strok česna,
- 1/2 čajne žličke suhega timijana.
Navodila za pripravo:
Krompir operemo, olupimo in narežemo na manjše kose. V slani vodi ga kuhamo 10 minut, nato ga odcedimo in pustimo, da se nekoliko osuši.
Kitajsko zelje operemo in narežemo na večje kose. Papriko narežemo na tanke trakove, česen drobno nasekljamo.
V ponvi segrejemo 2 žlici olivnega olja in dodamo krompir. Na srednji temperaturi ga pražimo 5–7 minut, dokler ne dobi zlato-rjave skorjice. Začinimo s kurkumo, papriko, soljo in poprom.
Krompir odstranimo iz ponve in v isti ponvi segrejemo še eno žlico olja. Dodamo česen, nato pa še kitajsko zelje in papriko. Pražimo 3–5 minut, da zelenjava ostane rahlo hrustljava.
V ponev vrnemo pražen krompir, posujemo s timijanom in premešamo.
Jed posujemo s semeni granatnega jabolka in sončničnimi semeni ter postrežemo toplo.
To jed lahko postrežemo kot samostojno jed ali kot prilogo k pečenemu mesu ali tofujevim kockam. Za dodaten okus lahko dodate nekaj kapljic limoninega soka.
Dober tek!
Portal24; [Foto: Pixabay/ Einladung_zum_Essen]
I will right away clutch your rss as I can not in finding your email subscription hyperlink or newsletter service. Do you’ve any? Please permit me understand in order that I may subscribe. Thanks.
Well I truly enjoyed reading it. This article provided by you is very effective for accurate planning.