Kako dolgo kuhati brokoli, da bo svetel in hrustljav?

Ne glede na to, kaj pripravljate za večerjo, je brokoli odlična izbira za prilogo. Ta zelenjava se odlično ujame z različnimi jedmi in je na voljo skozi celo leto. Poleg tega je brokoli zdrav, enostaven za pripravo in odličnega okusa. Kljub temu pa se pri kuhanju brokolija lahko hitro znajdemo na tankem ledu med čudovito hrustljavo teksturo in neokusno kašasto zmešnjavo. Preberite, kako dolgo kuhati brokoli, da bo vedno svetel in hrustljav.

Kako skuhati brokoli?

Priprava brokolija za kuhanje je ključnega pomena za dosego popolnega okusa. Sledite tem korakom:

  • Brokoli dobro operemo pod hladno vodo in ga pazljivo osušimo.
  • V večjem loncu zavremo dovolj slane vode.
  • Medtem odrežite stebla brokolija in ustvarite srednje velike cvetove. Poskrbite, da bodo vsi približno enake velikosti, da se bodo enakomerno skuhali.
  • Ko voda zavre, dodajte cvetove brokolija in kuhajte brez pokrova 2-3 minute. Cvetovi brokolija naj bodo svetlo zeleni in hrustljavo mehaki.
  • Odcedite ga, prestavite na krožnik in po želji začinite z maslom, sirom ali česnom.

Kako dolgo kuhati brokoli?

S pravilnim pristopom je kuhanje brokolija hitra in preprosta naloga. Če upoštevate zgornji recept in kuhate srednje velike cvetove, potrebujete le 2-3 minute v vreli vodi. Pri večjih cvetovih dodajte še dodatnih 30 sekund ali več, pri manjših pa boste morda popolno kuhan v manj kot dveh minutah.

Opozorilo: Kako vedeti, da je brokoli popolnoma kuhan?

Najboljši pokazatelj, da je brokoli popolnoma kuhan, je svetlo, živahno zelena barva cvetov s hrustljavo teksturo. Če želite bolj mehek okus, ga kuhajte še dodatnih 30 sekund. Bodite pozorni, da preprečite, da bi brokoli postal kašast in izgubil hrustljavost ter barvo.

Nasvet: Uporaba stebla brokolija

Da bi zmanjšali odpadke in okusno izkoristili celotno zelenjavo, lahko tudi stebla skuhamo skupaj s cvetovi. Narežite jih na manjše koščke in kuhajte približno 2 minuti preden dodate cvetove v lonec. Stebla potrebujejo več časa za kuhanje, a s pravilnim nadzorom boste dosegli svetlozelene cvetove s hrustljavo-nežno teksturo.

S temi preprostimi koraki boste vedno uživali v popolno pripravljenem brokoliju, ki bo obogatil vaše kulinarične užitke. Ne pozabite načrtovati dolžine kuhanja glede na velikost cvetov in bodite pozorni na svetlo zeleno barvo, ki je ključ do okusa hrustljavega brokolija.

[Vir: Real Simple]; Foto: Pexels ; Portal24

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja