Kruh iz lonca – Slastna pekovska mojstrovina

Navdušite svoje brbončice s sveže pečenim kruhom kar iz lonca! Preprosta in okusna rešitev za tiste, ki si želijo domače pekovske mojstrovine brez posebnega pečenja. Preverite enostaven recept:

Sestavine:

  • 400 g gladke moke
  • Prisežite soli po okusu
  • 200 ml mlačne vode
  • 15 g svežega kvasa
  • Kanček olja

Navodila:

  1. Priprava testa:
    • Najprej raztopite sveži kvas v mlačni vodi.
    • V veliki posodi zmešajte moko, sol, raztopljen kvas in dodajte kanček olja.
    • Zamesite gladko testo in pustite počivati 30 minut, da se razvijejo okusi.
  2. Oblikovanje in počivanje:
    • Počitek testa izkoristite za pripravo 2-3 litrskega lonca. Na dno lonca postavite peki papir.
    • Testo ponovno pregnetite, nato pa ga s skalpelom zarežite, da omogočite enakomerno vzhajanje.
    • Testo prestavite v pripravljen lonec, ga pokrijte in pustite počivati še dodatnih 30 minut.
  3. Pečenje:
    • Segrejte pečico na 200 stopinj Celzija.
    • Lonec s pokrovom postavite v ogreto pečico in pecite približno 30 minut. Nato odstranite pokrov in pecite še dodatnih 15 minut, da kruh dobi lepo zlato rjavo skorjo.
  4. Dober tek!
    • Po končanem pečenju boste nagrajeni z omamno dišečim kruhom, hrustljavo skorjo in mehkim sredicam. Postrezite ga narezanega na rezine in uživajte v nepozabnem okusu sveže pečenega kruha.

S tem enostavnim receptom boste lahko doma ustvarili pravi krušni spektakel, ki bo navdušil vso družino. Pustite, da vaša kuhinja zadiši po sveže pečenem kruhu, pripravljenem kar iz lonca!

vir Foto: Pixabay Portal24