Kulinarična poslastica: Pečeni skutni štruklji

V svetu slovenske kulinarike so skutni štruklji ena izmed najbolj priljubljenih jedi, ki združujejo preproste sestavine z izjemno okusnostjo. To klasično jed, pripravljeno iz sveže skute in testa, smo še nadgradili z neustavljivo bogatostjo s peko v obilni smetani. Ta recept za klasične skutne štruklje, pečene v obilo smetane, bo zagotovo zadovoljil vaše brbončice in vas popeljal na nepozaben kulinarični izlet v tradicionalno slovensko kuhinjo.

Preprost, a hkrati razkošno bogat, je ta jed idealna izbira za posebne priložnosti ali pa kar tako, ko si zaželite razvajanja z okusom in teksturo, ki ju ponuja ta nepremagljiv recept. Sledite našim korakom in si privoščite razkošno doživetje klasičnih skutnih štrukljev, ki se kar topijo v ustih!

Sestavine, ki jih boste potrebovali:

Testo

  • 320 g navadne moke (naj bo sobne temperature ali toplejša),
  • 50 g ostre moke,
  • 1 jajce,
  • 1½ čajne žličke olja,
  • 200 ml tople vode,
  • ½ čajne žličke soli,
  • ½ čajne žličke kisa,
  • 1 žlica olja za premazovanje testa.

Nadev

  • 500 g skute,
  • 50 g masla,
  • 1 čajna žlička soli,
  • 1 jajce.

Preliv

  • 2 žlici stopljenega masla,
  • 500 ml smetane za kuhanje,

Postopek priprave

Priprava testa: Vse sestavine za testo zmešajte z mešalnikom s spiralo. Oblikujte kroglo, jo premažite z oljem in pokrito pustite počivati ​​vsaj pol ure na sobni temperaturi, čez noč pa v hladilniku.

Priprava nadeva: Vse sestavine za nadev dobro premešajte, da dobite fino maso brez grudic.

Priprava testa za štruklje: Testo z rokami razvlecite na dobro pomokanem prtu, da bo čim tanjše. Debele robove obrežite, da bo testo povsod enako debelo. Nato testo pokapajte s stopljenim maslom.

Dodajanje nadeva: Nadev nanesite na testo tako, da pokrije malo več kot tretjino površine.

Zvijanje štrukljev: S pomočjo prta testo zvijte s strani, kjer je nadev, na nasprotno stran.

Rezanje in peka: Z robom krožnika narežite na približno 11 cm dolge kose – štruklje. Štruklje razporedite po pomaščenem pekaču. Zalijte s smetano za kuhanje in pecite na 220°C približno pol ure.

Če imate raje kuhane štruklje, jih približno 10 minut kuhajte v slanem kropu in jih zabelite z na maslu prepraženimi drobtinami. Uživajte v okusu Slovenije, ki se bo razvajal vaše brbončice!

Dober tek!

Foto: Zajem zaslona; Portal24

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja