“Liberalno zeleni krog”: Klemen Grošelj zbira podporo za EU volitve

Po napetem odnosu z aktualnim premierjem Golobom se evroposlanec LMŠ in Gibanja Svoboda, Klemen Grošelj, vnovič obrača k volivcem, da bi pridobil podporo za svojo novo politično iniciativo, poroča 24ur. Razkol v stranki je privedel do oblikovanja nove politične skupine, ki se pozicionira kot liberalno-zelena alternativa.

Po informacijah 24ur, je Grošelj po politični ločitvi od Gibanja Svoboda, zaradi blokade njegovih ambicij za ponovno kandidaturo v Bruslju, zdaj usmerjen v kreiranje nove politične alternative. Grošelj je izrazil optimizem glede nove politične poti, kljub temu, da še čaka na uradno potrditev sodelovanja Mojce Šetinc Pašek, odpadnice iz Svobode. “Gre za liberalno zeleni krog. Smo odločeni, da pripravimo kompetentno alternativo,” je dejal Grošelj.

Stranka Zeleni Slovenije je bila ustanovljena leta 1989 . Leta 2018 se je stranka iz “Zeleni Slovenije” preimenovala v “Andrej Čuš in Zeleni Slovenije”, po volitvah pa se je vrnila k prvotnemu imenu. Trenutni predsednik Zelenih Slovenije je Andrej Čuš

Obstaja tudi praktični izziv pridobivanja potrebnih podpisov za kandidaturo. “1001 podpis je tista magična meja. Je logistično zelo zahtevna zadeva,” je pojasnil Grošelj, ki ostaja politični realist glede svojih možnosti, poroča 24ur.

Medtem ko Grošelj gradi svojo kampanjo, Matjaž Nemec, nosilec evropske liste socialnih demokratov, opozarja na pomen politične solidarnosti. Po besedah Nemca, njegova skupina evropskih socialistov zavrača sodelovanje s skrajno desnimi strankami v Evropi. “Gotovo z ekstremisti iz Španije, Italije, Nemčije in vseh ostalih držav, ki ne vidijo skupne evropske poti kot edine prave za prihodnost, s takšnimi ne moremo sodelovati,” je izjavil Nemec, ki je prav tako ostro obsodil nedavni napad na njegovega nemškega kolega Matthiasa Eckeja v Dresdnu.

Grošelj in njegovi podporniki nadaljujejo z zbiranjem podpisov in oblikovanjem svoje politične platforme, medtem ko evropska politična krajina ostaja napeta in negotova v pričakovanju prihajajočih volitev. Grošeljeva iniciativa bo ključna za razumevanje možnih premikov v slovenskem in širšem evropskem političnem spektru.

[Vir: 24ur]; Portal24; Foto: Zajem zaslona

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja