Ličenje po 60 letu? Vedno, včasih ali nikoli?

Vstop v tretje življenjsko obdobje prinaša številne spremembe, tako fizične kot čustvene. Ena izmed tem, ki pogosto pride na dan, je vprašanje ličenja pri starejših ženskah. Ali je ličenje po 60. letu primerno? Naj bo to del vsakodnevne rutine ali le ob posebnih priložnostih? Ali pa je morda čas, da popolnoma opustimo ličila? Mnenja so deljena, vendar je ključnega pomena, da vsaka ženska najde tisto, kar najbolj ustreza njenemu počutju in življenjskemu slogu.

Vedno: Samozavest in osebni izraz

Ličenje je lahko izjemno močno orodje za samozavest in osebni izraz. Mnoge ženske se počutijo bolj samozavestne, ko so naličene, saj jim ličila omogočajo, da poudarijo svoje najlepše poteze in zakrijejo morebitne nepravilnosti. Poleg tega je ličenje lahko umetniška oblika, način, kako izraziti svojo kreativnost in edinstvenost.

Pri ličenju po 60. letu je pomembno, da se osredotočimo na hidracijo kože, saj s starostjo koža izgublja vlago in elastičnost. Kakovostna podlaga in vlažilna krema lahko naredita čudeže. Tudi izbira pravega korektorja in rdečila je pomembna, saj lahko pravilna uporaba teh izdelkov osveži videz in doda obrazu živahnost.

Poleg tega lahko ličenje vključuje tudi nego obrvi, ki lahko s starostjo postanejo redkejše in svetlejše. S pravilno oblikovanimi in obarvanimi obrvmi lahko obraz dobi mladosten in urejen videz. Enako velja za trepalnice; maskara ali celo umetne trepalnice lahko odprejo oči in ustvarijo bolj živahen videz.

Včasih: Priložnostni utrinki lepote

Za mnoge ženske po 60. letu je ličenje rezervirano za posebne priložnosti. Praznovanja, družabni dogodki, ali preprosto večerja s prijatelji so lahko trenutki, ko se ženske odločijo, da si vzamejo čas za ličenje. V takih primerih je cilj ličenja pogosto bolj subtilen in prefinjen.

Minimalistični pristop k ličenju lahko vključuje nežno senčenje oči, rahlo rdečilo in naravno obarvane ustnice. Pomembno je, da ličila poudarijo naravno lepoto in ne ustvarijo preveč očitnega videza. Manj je v tem primeru pogosto več, saj preveč ličil lahko poudari gube in druge znake staranja.

Nikoli: Naravna lepota in udobje

Nekatere ženske se odločijo, da bodo po 60. letu popolnoma opustile ličila. Razlogi za to so lahko različni. Nekatere se počutijo bolj udobno brez ličil in cenijo naravno lepoto, ki jo prinaša staranje. Druge pa morda ugotovijo, da jim ličenje preprosto ne prinaša več enakega veselja ali pa se spopadajo z občutljivo kožo, ki je nagnjena k draženju zaradi kozmetičnih izdelkov.

Naravna lepota ima svoj čar in prav nič ni narobe, če se ženska odloči, da bo pokazala svoje gube in starostne pege. To je del procesa staranja, ki prinaša modrost in izkušnje, in mnoge ženske se odločijo, da bodo te značilnosti sprejele z odprtimi rokami.

Kako se odločiti?

Končna odločitev o tem, ali in kako se ličiti po 60. letu, je zelo osebna. Pomembno je, da vsaka ženska posluša svoje telo in se odloči glede na svoje potrebe in želje. Če ličenje prinaša veselje in samozavest, naj bo to del vsakdanje rutine. Če pa se ženska bolje počuti brez ličil, je tudi to povsem v redu.

Pri odločanju je koristno upoštevati tudi nasvete strokovnjakov za ličenje, ki lahko pomagajo najti prave izdelke in tehnike, prilagojene potrebam zrele kože. Prav tako je pomembno, da se osredotočimo na nego kože, saj zdrava in hidrirana koža ustvarja najboljšo podlago za vsak videz.

V vsakem primeru je ključnega pomena, da ženska najde svojo lastno definicijo lepote in se počuti dobro v svoji koži, ne glede na starost. Ličenje po 60. letu je lahko tako vedno, včasih ali nikoli – kar koli najbolj ustreza posameznici.

Senior24; Foto: Freepik

ByA.K.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja