Najboljša lazanja: Recept za bogato in okusno doživetje!
Pripravite se na kulinarično popotovanje z najboljšim receptom za lazanjo, ki vas bo navdušil s svojimi bogatimi plastmi okusa. Ta nedvomno okusna jed vsebuje sočno mešano mleto meso, omamno paradižnikovo omako ter kremasto belo omako, vse skupaj pa se prepleta s svežim sirom in se stopi v ustih. Sprašujete se, ali je lahko sploh še boljše?
Ta recept za lazanjo je idealen za posebne priložnosti ali pa zgolj za razvajanje brbončic s pristno italijansko kulinariko. S količino, ki zadostuje za kar 12 porcij, bo zagotovo navdušil vašo družino in prijatelje. Čas priprave je sicer nekoliko daljši, a rezultat je vsekakor vreden truda.
Sestavine, ki jih boste potrebovali:
- 1,3 kg mešanega mletega mesa
- 30 g drobno sesekljane čebule
- 2 stroka česna, zdrobljena
- 800 ml narezanih paradižnikov (iz pločevinke)
- 190 g paradižnikovega koncentrata (paradižnikova pasta)
- 200 ml pasiranega paradižnika
- 120 ml vode
- 2 žlici sladkorja
- 1½ čajne žličke posušene bazilike
- ½ čajne žličke semen komarčka
- 1 čajna žlička mešanice italijanskih zelišč
- 1½ čajne žličke soli ali po okusu
- ¼ čajne žličke mletega črnega popra
- 4 žlice sesekljanega svežega peteršilja
- 12 skorij za lazanjo
- 500 g sira ricotta
- 1 jajce
- 500 g mocarele, narezanega na rezine
- 70 g naribanega parmezana
Postopek priprave:
- V litoželezni posodi na zmernem ognju prepražite meso, čebulo in česen, dokler ne dobijo zlate barve. Dodajte zdrobljen paradižnik, paradižnikovo pasto, pasirani paradižnik ter vodo. Začinite s sladkorjem, suhimi začimbami, baziliko in komarčkom. Pokrito kuhajte približno 90 minut, občasno premešajte.
- V velikem loncu zavrite osoljeno vodo. Skorje za lazanjo kuhajte 8 do 10 minut, nato jih odcedite in splaknite s hladno vodo. V skledi zmešajte ricotto z jajcem, polovico sesekljanega peteršilja ter pol čajne žličke soli.
- Segrejte pečico na 190°C.
- Na dno pekača velikosti 23×33 cm namažite 360 g mesne omake. Položite plast skorj za lazanjo in jih premažite s polovico mešanice sira ricotta. Dodajte tretjino rezin mocarele, prelijte s 360 g mesne omake ter potresite z 20 g parmezana. Postopek ponovite, nato pa na vrhu položite preostalo mocarelo in parmezan. Pekač pokrijte s folijo (lahko jo premažete z oljem, da se ne sprime).
- Pecite v ogreti pečici 25 minut. Nato odstranite folijo in pecite še dodatnih 25 minut ali dokler ne dobite zlato rjave barve.
Vaša najboljša lazanja je pripravljena, da zadovolji vaše okušalne brbončice s harmonijo okusov in arom. Postrezite to omamno jed svojim bližnjim ter uživajte v slastnem in razkošnem obroku, ki bo vsekakor osvojil mesta na vašem kulinaričnem seznamu priljubljenih jedi!