Okusi avgusta: Tedenski jedilnik od 19. do 25. avgusta

Za dni v tednu od 19. do 25. avgusta smo za vas pripravili pester in okusen tedenski jedilnik, ki združuje raznolike okuse in kulinarične izkušnje. Med predlaganimi jedmi boste našli tako priljubljene klasike kot tudi nekoliko bolj eksotične jedi, ki bodo popestrile vaše vsakodnevne obroke. Med vrhunce tedna zagotovo sodijo svinjski kotleti v medeni glazuri, ki navdušijo s svojo sladko-slanostjo, osvežujoč domač sladoled z mešanico jagodičevja in limon, ki je popolna poletna sladica, ter korejski krožnik z govedino in brokolijem, ki na vaš domači jedilnik prinaša pridih azijske kuhinje.

Ponedeljek: solata iz mlade špinače, pečene buče in orehov

V hladnejših jesenskih dneh se prileže topla, barvita in hranljiva solata, ki nas ne le nasiti, temveč tudi ogreje. Solata iz mlade špinače, pečene buče in orehov je odlična izbira za kosilo ali večerjo. Postreže se namreč lahko kot samostojen obrok ali priloga k mesu ali vegetarijanskim jedem. Dodaten plus? Solata je povsem vegetarijanska, pripravimo pa jo lahko v manj kot pol ure… več tukaj.

Torek: izboljšano različico klasičnih piščančjih mesnih kroglic

Ljubitelji hrane, pozor! Predstavljamo vam novo in izboljšano različico klasičnih piščančjih mesnih kroglic, zdaj pripravljeno z natančnimi merskimi enotami v gramih in mililitrih… več tukaj.

Sreda: Vegetarijanski golaž z jurčki

Z začetkom jeseni je prišel tudi pravi čas za jurčke, te gozdne poslastice, ki jih v naših gozdovih pogosto srečamo že pred poletjem. Sreča nas je obdarila z obilico teh dobrot, ki jih lahko redko zamenjamo za neužitne gobe. Kljub temu pa je priporočljivo, da manj izkušeni gobarji svoj ulov pokažejo bolj izkušenim... več tukaj.

Četrtek: Korejski krožnik z govedino in brokolijem

Korejska kuhinja je znana po svojih bogatih okusih in raznovrstnih kombinacijah sestavin. Ena izmed kulinaričnih poslastic, ki preprosto navduši, je korejski krožnik z govedino in brokolijem. Ta recept je popoln spoj sočne govedine, svežega brokolija in omamne omake, ki pripomore k celoviti harmoniji okusov. Ne le, da je ta jed preprosta za pripravo, je tudi izredno nasitna in zagotovo bo postala ena izmed vaših priljubljenih. Pripravite se na kulinarično potovanje v srce Koreje!… več tukaj.

Petek:  Curry s kozicami v 30 minutah!

Iščete nov način priprave kozic? Curry s kozicami je okusna jed, ki združuje bogate arome začimb in sladkost morskih sadežev. Recept je primeren za vse ljubitelje azijske kulinarike in bo nedvomno navdušil vaše brbončice!… več tukaj.

Sobota: Domač sladoled z mešanico jagodičevja in limon

Za vse ljubitelje sladoleda je tukaj enostaven recept, ki vam bo zagotovil osvežitev v vročih poletnih dneh. Najboljše pri tem receptu je, da ne potrebujete nobenega posebnega aparata za pripravo sladoleda. Le nekaj osnovnih pripomočkov in svežih sestavin je dovolj, da ustvarite slastno mešanico, ki vas bo ohladila in razveselila. Priprava je preprosta in hitra, le malce potrpljenja bo treba imeti med zamrzovanjem… več tukaj.

Nedelja: Svinjski kotleti v medeni glazuri

V današnjem hitrem tempu življenja si vsi zaslužimo trenutke, ko se ustavimo in uživamo v dobri hrani. Svinjski kotleti s česnom in medom so prava izbira za tiste, ki iščejo nekaj novega in okusnega. Ta recept združuje sladkost medu z ostrino česna, kar ustvarja edinstveno kombinacijo okusov. Perfektno pečeni kotleti, preliti s to bogato glazuro, postanejo ne le osrednji del obroka, ampak tudi prava kulinarična senzacija… več tukaj.

Portal24; Foto:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja