Okusna in enostavna jed: Tajska omleta Kai Jeow
V tajski kulinariki se skriva mnogo okusnih jedi, med katerimi izstopa tajska omleta Kai Jeow. Ta jed je znana po svoji enostavnosti, a bogatem okusu, ki vas bo prevzel s prvim grižljajem. Združuje sveže sestavine s tajskimi začimbami, da ustvari harmonijo okusov.
Sestavine, ki jih boste potrebovali:
- 4 jajca,
- 1 čebula, drobno nasekljana,
- 2 stroka česna, drobno sesekljana,
- 2-3 rdeče čili paprike, nasekljane (lahko prilagodite glede na želeno stopnjo pikantnosti),
- 2 žlici ribje omake,
- 1 žlica sojine omake,
- 1 žlica ostrigine omake,
- 1 žlička sladkorja,
- 2 žlici rastlinskega olja,
- šopek sveže mete ali koriandra, za okrasitev,
- limonina rezina, za dodaten okus.
Navodila za pripravo:
V skledi zmešajte jajca, ribjo omako, sojino omako in ostrigino omako. Dodajte sladkor in dobro premešajte, da dobite homogeno zmes. Postavite to stran.
V veliki ponvi segrejte rastlinsko olje na srednji vročini. Dodajte nasekljano čebulo in česen ter jih pražite približno 2 minuti, dokler ne postaneta dišeča.
Dodajte nasekljane rdeče čilije in jih pražite še nekaj sekund, da sprostijo svoj okus.
Zmanjšajte temperaturo na srednje nizko in vlijte jajčno mešanico v ponev. Počasi premešajte, da se sestavine združijo.
Pokrijte ponev in kuhajte omleto približno 3-5 minut, dokler ni skorja na dnu lepo zapečena, obenem pa je v notranjosti še sočna.
Omleto previdno obrnite in kuhajte še približno 2-3 minute na drugi strani, dokler ni tudi ta lepo zapečena.
Omleto preložite na krožnik, okrasite s svežo meto ali koriandrom ter dodajte limonino rezino za dodaten okus.
Tajska omleta Kai Jeow je pripravljena! Postrezite jo z rižem ali uživajte kar samostojno. S svojimi bogatimi okusi bo ta jed zagotovo navdušila vaše brbončice in vas popeljala na kulinarično potovanje v Tajsko. Dober tek!
Avtor: Portal24; Foto: Portal24 (AI)