Piščančji zvitki z brusnicami, sirom in medom

Ko se nežna piščančja tekstura združi s kremastim sirom, sladko-kiselkastimi brusnicami in rahlo medeno noto, nastane jed, ki očara tako brbončice kot oči. Piščančji zvitki z brusnicami, sirom in medom niso le jed, temveč prava kulinarična umetnost, ki združuje sladke in slane okuse v popolni harmoniji. S svojo izjemno preprostostjo priprave in gurmanskim pridihom so kot nalašč za praznične večerje, romantične priložnosti ali pa preprosto razvajanje med tednom.

Sestavine, ki jih boste potrebovali:

Za pripravo piščančjih zvitkov za štiri osebe boste potrebovali:

  • 4 piščančje fileje,
  • 100 g kremnega sira (po želji lahko uporabite rikoto ali mascarpone),
  • 80 g svežih ali zamrznjenih brusnic,
  • 2 žlici medu,
  • 50 g drobtin,
  • 2 jajci,
  • 50 g moke,
  • 2 žlici oljčnega olja,
  • sol in poper po okusu,
  • svež rožmarin ali bazilika za okras.

Navodila za pripravo:

Piščančje fileje najprej očistite in jih previdno stanjšajte z valjarjem ali kladivom za meso, da dobite enakomerno debele rezine. Začinite jih s soljo in poprom.

V posodi zmešajte kremni sir, brusnice in med. Po želji lahko nadevu dodate tudi ščepec cimeta za dodatno aromo. Nadev enakomerno razporedite po vsakem piščančjem fileju.

Fileje previdno zvijte v zvitke. Da zvitki ostanejo skupaj, jih lahko pritrdite z zobotrebcem ali ovijete s kuhinjsko vrvico.

Pripravite tri posode: eno z moko, drugo z razžvrkljanima jajcema in tretjo z drobtinami. Vsak zvitek najprej povaljajte v moki, nato ga pomočite v jajce in na koncu povaljajte v drobtinah.

V veliki ponvi segrejte oljčno olje in na srednji temperaturi pecite zvitke, dokler ne postanejo zlato rjavi. Nato jih prestavite v pečico, segreto na 180 °C, in pecite še 15–20 minut, da se meso popolnoma prepeče.

Ko so zvitki pečeni, jih narežite na tanke rezine in postrezite. Jed okrasite z nekaj svežimi brusnicami, rožmarinom ali baziliko. Kot prilogo lahko ponudite riž, pire krompir ali pečeno zelenjavo.

Nasveti za popolno jed:

  • Eksperimentirajte s siri: Če želite močnejši okus, lahko uporabite gorgonzolo ali kozji sir.
  • Brusnice nadomestite z drugim sadjem: Če brusnic nimate pri roki, lahko uporabite tudi suhe marelice ali fige.
  • Dodajte oreščke: Za hrustljavost v nadevu lahko dodate sesekljane orehe ali mandlje.

Piščančji zvitki z brusnicami, sirom in medom so prava paša za oči in okus. Poleg odličnega okusa bodo navdušili tudi s svojo elegantno predstavitvijo na krožniku. Dober tek!

Portal24; Foto: Freepik

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja