Počasi pečena goveja rebra v pivski omaki
Počasi pečena goveja rebra v pivski omaki so prava kulinarična poslastica, ki združuje tradicionalne tehnike kuhanja z edinstvenim okusom piva, kar ustvarja globoko aromatično in okusno jed. Dolgotrajno počasno pečenje omogoča, da se meso nežno zmehča in vpije vse okuse bogate pivske omake, kar prinaša nepozabno doživetje za vaše brbončice.
V tem receptu vas bomo popeljali skozi korake, kako pripraviti popolna goveja rebra, od izbire pravega kosa mesa do priprave omake, ki jo obogatimo s pivom in skrbno izbranimi začimbami. Skrivnost tega recepta je v potrpežljivosti in ljubezni do kuhanja, saj počasno pečenje zagotavlja, da so rebra mehka, sočna in polna okusa.
Sestavine:
- 1400 g govejih reber (Spare Ribs),
- 1 žlica olja,
- 1 čajna žlička soli,
- 1/2 čajne žličke mletega črnega popra,
- 1 glavica čebule,
- 1 korenček,
- 1 majhen kos zelene,
- 350 ml temnega piva (rjavi ale, stout, porter itd.),
- 1 skodelica goveje juhe,
- 2 žlici rjavega sladkorja,
- 2 žlici paradižnikove paste,
- 10 vejic svežega timijana,
- 1 glavica česna.
Navodila za pripravo:
- Pečico segrejte na 110°C.
- Goveja rebrca začinite s soljo in poprom.
- V pečici varno ponev segrejte na srednji temperaturi, vanjo vlijte olje in zarebrnice pecite 2-3 minute na vsaki strani. Nato jih vzemite iz ponve.
- V isto ponev dodajte sesekljano čebulo, korenček in zeleno ter dušite 4-5 minut, dokler se čebula ne zmehča.
- Prilijte pivo, juho, rjavi sladkor in paradižnikovo pasto ter mešajte.
- Vrnite rebrca v ponev, dodajte glavico česna, od katere ste odstranili odvečno lupino in ji odrezali vrh. Položite jo na sredino pekača skupaj z vejicami timijana.
- Rebrca postavite v pečico za 5 ur, med peko jih 2-3 krat obrnite. Ko so pečena, se bo meso zlahka ločilo od kosti.
- Ko so rebrca pečena, jih vzemite iz omake in z žlico odstranite maščobo z vrha.
Postrezite s pivsko omako in prilogo po vaši izbiri in uživajte v svoji kulinarični kreaciji! Dober tek!
[Vir: Pun kufer]; Foto: Unsplash Portal24