Dvojna vloga kočevskega župana: izvoljen mora biti za evropskega poslanca in – centrom tranzicijske levice – dokazati, da je material za predsednika vlade…

Požareport: Je Prebilič material za predsednika vlade? Ker on na teh volitvah kandidira predvsem Golobu

Požareport: Mnogi dramatično napovedujejo, pričujoče evropske volitve so usodne (za usodo Evropske unije), no, pri nas so zagotovo usodne za nekaj posameznikov, oziroma za njihove politične kariere. Recimo za Mateja Tonina (prvaka NSi) ali Milana Brgleza, ki igra v prvi ligi stranke SD. Namreč, če jima poskus preboja med evropske poslance propade, je bržkone konec tudi z njunima političnima karierama.

Precej drugačna, čeprav morda tudi po svoje usodna, je famozna pozicija Vladimirja Prebiliča, nosilca kandidatne liste stranke Vesna in nepoklicnega župana Kočevja. Ker igra dve vlogi. On na teh evropskih volitvah resda kandidira za evropskega poslanca, a to je zgolj uradno, formalno, navidezno. Saj na teh evropskih volitvah Prebilič v resnici kandidira predvsem proti Robertu Golobu (in ne proti desnim), saj so te volitve za Prebiliča približno to, kar na kompetitivni košarkarski sceni… več na Požareport.

Ne spreglejte…

Intervju: Vladimir Prebilič, zeleni prehod je pogosto nerazumljen

Dr. Vladimir Prebilič je znano ime v slovenski javnosti. Dolgoletni uspešni župan Kočevja (4. mandat!), izredni profesor na Fakulteti za družbene vede in kot strokovnjak za področje varnosti (tudi sodobnih nevojaških varnostnih groženj) pogost komentator aktualnega družbenega dogajanja v slovenskih medijih. Kot kandidat na volitvah za evropski parlament nastopa na listi Vesne zelene stranke kot nosilec liste.

Stranka svoje delovanje gradi na štirih nosilnih stebrih in sicer na skrbi za okolju, zavzemanju za demokracijo, socialno pravičnost in ustvarjalnost. Mesec dni pred volitvami mu javnomnenjske ankete kažejo dobro, zato smo ga zaprosili za nekaj komentarjev ter odgovorov na zastavljena vprašanja, na katera se je z veseljem odzval... več tukaj.

Foto: Zajem zaslona

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja