Požareport: Saj nikoli ni bilo drugače, dokumenti: Ksenija Horvat tudi pred leti šefovala nezakonito, Slavko Bobovnik imel 900 ur minusa

Požareport: Da gre na RTV Slovenija – in okoli nje – pri aktualnem čiščenju tako imenovanih “janšistov” predvsem za denar ter obrambo privilegijev, ne pa toliko za ideologijo, nam dokazuje tudi najnovejša zgodovina te “javne hiše”.

Lep tak primer je “anonimno” pisanje pod naslovom “Kaj vse se počne z javnim denarjem na RTV- je to sploh mogoče?”, staro malo več kot desetletje, iz let 2013. Šlo je sicer za tipično insajdersko pismo o dogajanjih znotraj informaativnega programa TVS, katerega navedbe je kasneje – bolj ali manj – potrdil tudi nadzorni svet RTV, predlagali so tudi ukrepe, toda zgodilo, beri: ukrepalo, se ni praktično nič. Zadeve so “zastarale”, se kakor pozabile, psi so lajali, karavana pa je šla naprej.

In večina – takratnih – spornih ključnih akterjev* je na sceni še danes, seveda v drugačnih vlogah, eni so celo blazno napredovali, vključno z aktualnim predsednikom uprave RTV Zvezdanom Martićem, ki je takrat, na primer, kot mnogi drugi, blestel z “minus urami”:

– Ksenija Horvat, takrat še… več na Požareport.

Foto: Zajem zaslona

Ne spreglejte…

Požareport: Novo dno na RTV: Ker vpil na kolege, žalil kolegice, jih vlekel iz pisarn, bi srednješolec za nagrado postal pomemben urednik

Požareport: Zdi se, da na RTV Slovenija vsak dan dosežejo novo dno in temu ni videti konca. Po seriji prazničnega podpisovanja evidentno nezakonitih odločb oziroma sklepov o pošiljanju tako imenovanih “janšistov” na začasno čakanje na delo na domu (mimogrede, večina sodelavcev ukinjene oddaje Panorama je bila včeraj v službi, sedeli so v “bivših” prostorih, in tistim kakor “nejanšistom”, ki so jih spraševali, kaj še delajo tukaj, odgovarjali, ali bi vi spoštovali nezakonite odločbe?!), se zdaj pridružujejo nova politično motivirana kadrovanja – kot nagrade ali zasluge za boj proti “janšistom”… več tukaj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja