Požareport: Slovenija živi po grapah, Golobova Svoboda pa je v grape postavila najslabše, kar je dobila od Erjavca, Bratuškove in Šarca

Požareport: “Se sploh ne čudim, da Robertu Golobu tako pada podpora, saj Slovenija živi po grapah, njegova stranka, Gibanje Svoboda, pa je v te grape postavila najslabše, kar je dobila od Erjavca, Bratuškove in Šarca”, mi pravi dober znanec iz slikovitega Bohinja ter opiše njihov lokalni “bohinjski primer”:

– Na bohinjskih občinskih parkiriščih, nad katerimi se cela Slovenija razburja zaradi cene, se zbere več kot 700 tisoč evrov. Na parkiriščih krajevne skupnosti Stara fužina – Studor, kjer je predsednik KS nekdanji znani novinar Bojan Traven, obsega pa celotno Bohinjsko jezero, pa še dodatnih 300 tisoč evrov, vse seveda letno. “Milijon zaslužimo na Ljubljančanih”, smeje dodaja znanec iz Bohinja.

– Ta denar gre v občinski proračun, kjer pa se porazgubi. No, Travnova krajevna skupnosti z denarjem operira samostojno.

– Eden večjih profiterjev pri tem poslu je Lucija Urh, samostojna podjetnica, uradna upravljavka parkirišč, ki menjuje parkirne listke na parkomatih, s tem poslom pa je v zadnjih treh letih, največ lani in letos, zaslužila 150 tisoč evrov, kar nam potrdi tudi erar. Povedano drugače: 4 tisoč evrov ji kapne mesečno, če pa računate, da ona ta denar zasluži praktično samo v nekaj mesecih, od junija do septembra, potem ga skorajda ni tajkuna v Ljubljani, ki bi toliko zaslužil – z menjavo parkirnih listkov.

– Še več, njen mož, Janko Rožič, je šef operative (delovodja) na komunali v Bohinjski Bistrici, in med službenim časom vse to dela on, medtem ko ona čuva vnuke. Ampak to ni trač, to smo vsi Bohinjci videli, dodaja znanec iz Bohinja.

Hčerka občinskega svetnika Svobode

– Ker Lucija Urh je hčerka občinskega svetnika Svobode, Antona Urha, sicer tudi vodilnega ter vplivnega politika Golobove stranke na regijskem nivoju od Bohinja do Bleda. Ampak, spomnimo se Urha, to ni kar nekdo. Bil je poslanec stranke Desus, v času dolgoletnega bohinjskega župana, pokojnega Franca Kramarja, pa njegov podžupan. Bil je tudi predsednik Sveta stranke Desus, takrat med zatonom Karla Erjavca, štango mu je držal do konca. Se je videlo na fotografijah, kako je Erjavcu nosil aktovko, ko je slednji begal peš iz stranke na vlado.

Urh je potem iz Desusa, tam čisto na koncu, izstopil in se tik pred parlamentarnimi volitvami (aprila 2022) priklopil Gibanju Svobodi oziroma Golobu. Za občinskega svetnika je bil seveda izvoljen, toda šele tretji na listi. Skratka, nihče ga ni volil, bil je pač izvoljen, ker je bil na listi. In takšnih primerov, ko se pogovarjam po Sloveniji, po drugih občinah, je ogromno, pravi znanec iz Bohinja.

– Zdaj pa pazite… več na Požareport.

Foto: Facebook; Portal24

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja