Požareport: Zadeva Prešiček-Fajon ni tako nedolžna, kot se zdi

Požareport: Decembra 2019, bilo je med vlado Marjana Šarca, so številni mediji, levi, desni, nevtralni, poročali o tem, kako sta tedanja evropska poslanka Socialnih demokratov Tanja Fajon in že bivši (odstopljeni) minister za kulturo iz kvote SD Dejan Prešiček postala “zaljubljeni par”.

Šest mesecev kasneje Fajonova najprej postane tako imenovana voditeljica in potem še uradna predsednica SD, običajno prijazni in hkrati dostikrat neverjetno kolerični Prešiček, sicer šele novopečeni član Socialnih demokratov, pa je zaštartal strankarsko kariero. A verjetno, vsaj za poznavalce politične scene, ni nobenega dvoma, da večji del te svoje nove kariere ne dolguje naključju, ampak prav Fajonovi, svoji strankarski predsednici in novi zasebni partnerici. Celo zaposlil se je na SD in takrat so nekateri člani SD tudi pripovedovali, da jim Prešiček “grozi s Fajonovo”.

No, tudi njegova nedavna kandidatura za novega generalnega sekretarja SD je bila, glede na to, da Prešičkove kandidature ni podpiral nihče od kandidatov za novega predsednika SD, nedvomno povezana s Fajonovo. Ona, odhajajoča liderka SD, in Prešiček sta se pač dogovorila, da bo poskusil, a mu na kongresu SD (13. aprila) – proti zmagoviti in gladko izvoljeni novi generalni sekretarki SD Živi Živković seveda ni uspelo. Po številu dobljenih glasov na tajnih kongresnih volitvah je Prešiček zaostal celo za nekdanjim direktorjem Sove in podjetnikom Sebastjanom Selanom… več na Požareport.

Portal24; Foto: EU/GOV

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja