Hitro pripravljena jed z azijskim pridihom. K jedi se odlično prileže kuhan riž.

Potrebujete:

2 žlici olja

500 g piščančjih prsi brez kosti in kože (piščančji file)

600 g brokolija

350 g svežih šampinjonov

1 majhna čebula

sol in sveže mleti poper

Omaka:

30 g moke

240 ml kokošje juhe (kokošja jušna osnova)

60 ml medu

60 ml sojine omake

0,5 žlice drobno naribanega ingverja

2 stroka česna

2 žlici sezamovega olja (po želji)

Postopek:

Z glavice brokolija porežite cvetke in jih operite pod tekočo vodo. Večje kose narežite na četrtine, manjše pustite cele ali jih razpolovite. Česen olupite in drobno naribajte. Gobice očistite z vlažno krpico in narežite na rezine ali četrtine. Čebulo olupite, razpolovite in narežite na rezine… več tukaj.

Foto: iStock