Hitro pripravljena jed z azijskim pridihom. K jedi se odlično prileže kuhan riž.
Potrebujete:
2 žlici olja
500 g piščančjih prsi brez kosti in kože (piščančji file)
600 g brokolija
350 g svežih šampinjonov
1 majhna čebula
sol in sveže mleti poper
Omaka:
30 g moke
240 ml kokošje juhe (kokošja jušna osnova)
60 ml medu
60 ml sojine omake
0,5 žlice drobno naribanega ingverja
2 stroka česna
2 žlici sezamovega olja (po želji)
Postopek:
Z glavice brokolija porežite cvetke in jih operite pod tekočo vodo. Večje kose narežite na četrtine, manjše pustite cele ali jih razpolovite. Česen olupite in drobno naribajte. Gobice očistite z vlažno krpico in narežite na rezine ali četrtine. Čebulo olupite, razpolovite in narežite na rezine… več tukaj.
Foto: iStock