Mafini ne vsebujejo niti grama moke, so okusni in hitro pripravljeni. Potrebujete le jajc, dodajte kar imate v hladilniku in pripravili boste odličen zajtrk.
Kaj potrebujete:
- maslo ali olje za pekača
- 6 srednje velikih jajc
- sol in poper po okusu
- 0,5 skodelice narezane zelenjave (paprika, koruza, steblo mlade čebulice, gobice, bučke, paradižnik ipd.)
- 0,25 skodelice na koščke narezane šunke
- 0,25 skodelice naribanega sira, ki se lepo topi (edamec, gauda, čedar…)
Postopek:
Pečico segrejte na 190 stopinj Celzija. Vdolbinice pekača za mafine dobro namastimo z maslom ali oljem. Zelenjavo očistite, operite in narežite na koščke. Na koščke narežite tudi šunko, sir grobo naribajte
V skledo ubijte jajca, jih začinite s poprom in soljo ter z ročno metlico dobro razžvrkljajte. Dodajte nariban sir, šunko in zelenjavo, sestavine dobro premešajte, potem pa jajčno zmes vlijte v namaščene vdolbinice. Mafine pečite v ogreti pečici 15 do 18 minut, pojejte jih, dokler so še topli
Foto: iStock Vir: Okusno.je