Premier Robert Golob: “Svoboda bo znova zmagala”

Predsednik stranke Svoboda Robert Golob je prepričan v ponovno zmago na evropskih volitvah. Volivce poziva, naj oddajo glas in sporočijo, kakšno EU si želijo. “Nočemo, da nas v Evropi predstavljajo ljudje, ki širijo laži in strah, ampak tisti, ki verjamejo v demokracijo, vladavino prava in socialno državo,” je poudaril.

Na srečanju z novinarji je Golob dejal, da tekma še ni končana. “Tekma ni končana, dokler ni končana,” je dejal sredi kampanje, v kateri se po dosedanjih anketah zmaga obeta SDS, Svobodi pa dva poslanska mandata. “Mi smo vedno zadovoljni s tem, kar nam volivci namenijo,” je dodal premier.

Nosilka kandidatne liste Svobode Irena Joveva je izrazila optimizem pred volilno nedeljo. “Verjamem, da so tudi ljudje v zadnjem mesecu uvideli, kdo je na napačni strani zgodovine in s tem tudi na napačni strani prihodnosti,” je dejala.

Golob poudarja, da je pomembno, kaj bo Slovenija z volilnimi rezultati sporočila Evropi. Premier si želi visoke volilne udeležbe, da bi Slovenija pokazala, da ne popušča desnim populizmom in da verjame v temeljne vrednote EU. “Želim si, da so ljudje, ki nas predstavljajo v Evropi, ljudje, na katere smo lahko ponosni, in ne ljudje, ki se po video povezavah pogovarjajo z zamaskiranimi skrajneži. Verjamem, da to ni obraz Slovenije, ki ga želimo kazati v Evropi,” je dodal.

Golob je kritiziral politične nasprotnike, ki širijo laži in strah. “Lažje je širiti laži in strah, ker za to ne rabiš nič delati. Rezultati potrebujejo čas, a to je edina pot naprej,” je dejal. Poudaril je, da je demokracija včasih težka, ker upošteva različna mnenja, kar upočasni proces, a ga tudi obogati.

Evropski komisar Tomaž Vesel

Golob je omenil pomen dela Evropskega parlamenta, ki vpliva na nacionalno zakonodajo. Tomaž Vesel, kandidat Svobode za evropskega komisarja, naj bi bil potrjen do konca junija. “Vedno smo lahko kritični, a alternativa za EU, ki je lahko zelo učinkovita, za naš prostor pravzaprav ne obstaja,” je dejal Vesel.

Referendumi in prihodnje zakonodajne pobude

Volivci v Sloveniji se bodo na evropskih volitvah izrekali tudi o treh posvetovalnih referendumih. Golob je optimističen glede njihovega izida in napoveduje zakonodajne postopke za ureditev teh vprašanj do naslednje jeseni. Prioriteti bosta ureditev pomoči pri prostovoljnem končanju življenja ter gojenja in pridelave konoplje za medicinske namene.

[Vir: STA]; Portal24; Foto: Vlada RS

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja