Napad na avtobusu v Ljubljani: 24-letni moški poškodoval otroka

Policijska uprava Ljubljana je bila v preteklem tednu obveščena o incidentu na avtobusu na območju Ljubljane. Po trenutnih ugotovitvah je 24-letni moški, državljan Maroka, ogovarjal potnike in z neznanim predmetom lažje poškodoval otroka, ki se je nahajal na avtobusu.

Policisti so takoj po dogodku začeli z aktivnostmi in hitro ugotovili identiteto osumljenca ter izvedli vse zakonsko predvidene ukrepe. Zbiranje obvestil in preverjanje okoliščin kaznivega dejanja zoper življenje in telo še vedno intenzivno potekata. Policisti bodo o ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo.

Zaradi interesa preiskave in v skladu z določili 287. člena kazenskega zakonika, ki ščiti mladoletne osebe, več pojasnil v tem trenutku ni mogoče podati.

“Osumljenec je znana oseba in državljan tretjih držav. Policija še vedno preverja okoliščine dogodka, vključno s pregledom videoposnetkov, po katerih bomo lahko podali več informacij. Oseba ni bila pridržana, trenutno se nahaja v azilu, kjer so ji omejili gibanje,” je pojasnil predstavnik policije Beganović.

Spomnimo…

Na avtobusu 6b v smeri Notranje Gorice je v petek, 31. maja, prišlo do zaskrbljujočega incidenta, ko je neznani moški napadel deklico in jo porezal z ostrim predmetom. Deklicama je pomagala starejša gospa, vendar je moški deklicama sledil vse do doma. Deklici sta staršem takoj povedali, kaj se je zgodilo, o dogodku pa je bila obveščena tudi policija. Nova24TV navaja, da je bil napadalec po njihovih informacijah ilegalni migrant.

Incident je opisala ravnateljica osnovne šole Brezovica pri Ljubljani, ki je v elektronskem sporočilu staršem zapisala: “Neznani moški se je eni izmed učenk približal, jo vlekel za roke in jo pri tem porezal z neznanim predmetom.” Dogodek se je zgodil pred nekaj dnevi, vendar o njem ni poročal noben osrednji medij. Za dodatne informacije smo se obrnili na šolo in policijo.

Osnovna šola je starše nemudoma obvestila o dogodku. V sporočilu je zapisala: “Spoštovani, obveščam vas, da je po poročanju staršev naših dveh učencev v petek, 31. 5. 2024 po pouku (ob 15:21) na avtobusu 6b v smeri Notranje Gorice prišlo do neprijetnega in zaskrbljujočega dogodka, v katerem sta bili udeleženi tudi naši učenki.”

Pojasnilo

Nadaljevali so s pojasnilom, da je neznani moški deklicama sledil do doma, kjer sta staršem povedali, kaj se je zgodilo. Ti so nemudoma obvestili Policijo, ki naj bi moškega izsledila in ustrezno ukrepala. Deklico so odpeljali na urgenco, kjer so ji nudili pomoč. V šoli so se z obema deklicama pogovorili in ju podučili o zaščitnih ravnanjih v primeru ponovitve dogodka.

Šola je o incidentu obvestila tudi podjetje LPP, ki je na njihovo pobudo posredovalo posnetke policiji. “Na vse omenjene institucije smo se obrnili s pobudo za razjasnitev dogodka ter predvsem za dodatne varnostne ukrepe za preprečevanje podobnih incidentov v prihodnje,” so zapisali v obvestilu in dodali nekaj priporočil za ukrepanje v primeru ponovitve dogodka.

Ravnateljica OŠ Brezovica pri Ljubljani, Meta Trček, je dogodek potrdila in zapisala: “Obe deklici sta v šoli. Malo preplašeni, a sicer v redu. Vse institucije so odreagirale odgovorno in tudi našle krivca ter ustrezno ukrepale.”

[Vir: Nova24TV, Slovenske novice]; Portal24; Foto: Pexels

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja