Sladko razvajanje brbončic: Cheesecake z Nutello

V svetu gastronomije obstaja nekaj, kar presega običajne okuse in postane prava umetnost – sladica, ki združuje najboljše sestavine, bogate arome in vrhunsko teksturo. Ena takšnih sladic, ki nas popeljejo na nepozabno kulinarično potovanje, je zagotovo Cheesecake z Nutello. Ta slastna poslastica, ki združuje bogat okus sira in kremasto čokoladno razkošje Nutelle, je prava paša za brbončice in priljubljena med ljubitelji sladic po vsem svetu.

Razkrili bomo skrivnosti priprave tega dekadentnega užitka ter vam predstavili nekaj navdihujočih receptov in idej za pripravo Cheesecake-a z Nutello, ki vas bo popeljal na nepozabno kulinarično potovanje. Pripravite se na raziskovanje sveta okusov in preverite, kako lahko ta sladica postane prava zvezda vaših sladkih trenutkov.

Sestavine za čudovit cheesecake z Nutello so naslednje:

  • 280 g čokoladnih piškotov,
  • 100 g stopljenega masla,
  • 560 g kremnega sira,
  • 470 g Nutelle,
  • 85 g sladkorja v prahu,
  • 1 žlica kakava,
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta,
  • 200 g Nutelle za preliv,
  • 80 g sladke smetane za preliv.

Navodila za pripravo:

Začetek priprave tega nebeškega cheesecaka zahteva ustvarjanje popolne podlage za torto. Za to boste morali najprej zdrobiti čokoladne piškote in jih temeljito premešati z raztopljeno maslo. Nato enakomerno porazdelite to čokoladno mešanico po dnu 20 cm okrogle tortne modela ter ga postavite v hladilnik, da se ohladi.

Medtem se osredotočite na pripravo slastne kreme. S pomočjo mešalnika združite kremni sir in sladkor v prahu, dokler ne dobite popolnoma gladke zmesi. Dodajte Nutello, kakav in vanilijev ekstrakt, nato pa temeljito premešajte, da ustvarite bogato in kremasto maso.

Naslednji korak je enakomerno nanašanje cheesecake zmesi na ohlajeno tortno podlago v modelu. Nato ga vrnite nazaj v hladilnik za vsaj dve uri, da se okusno strdi.

Ko je cheesecake pripravljen, pride čas za piko na i – priprava preliva iz Nutelle. V lončku rahlo segrejte sladko smetano, nato pa ji primešajte Nutello, dokler ne dobite omamne mešanice. Prelijte to čokoladno-lešnikovo čudo čez ohlajen cheesecake in ga nato postavite nazaj v hladilnik za kratek čas, da se preliv nežno strdi.

Sedaj je vaš cheesecake z Nutello popolnoma pripravljen za uživanje! Ta okusna, kremasta in nepremagljivo čokoladno-lešnikova sladica bo zagotovo navdušila vse sladokusce.

Dober tek!

vir ; Foto: Freepik (fotografija je simbolna)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja