Slastne testenine z mascarpone sirom in tuno
V svetu hitre in preproste kulinarike obstajajo recepti, ki ne le da navdušijo brbončice, ampak tudi vnašajo eleganco v vsakodnevne obroke. Danes vam predstavljamo enega takšnih kulinaričnih zakladov – testenine s tuno, paradižniki in mascarpone sirom. Ta recept je popolna kombinacija lahkotnosti in kremaste teksture, ki bo vaše obroke spremenil v pravo kulinarično doživetje.
Sestavine so preproste, a skupaj ustvarjajo harmonijo okusov, ki bo zadovoljila tako ljubitelje italijanske kuhinje kot tudi tiste, ki iščejo nove gastronomske avanture. Mascarpone sir dodaja bogato kremnost, medtem ko sveži paradižniki in tuna prinašajo lahkotnost in svežino.
V nadaljevanju vam bomo korak za korakom razložili, kako pripraviti ta izvrsten obrok, ki je kot nalašč za hitro večerjo med tednom, a hkrati dovolj eleganten tudi za posebne priložnosti. Pripravite svoje kuhinjske pripomočke in se pripravite na kulinarično pustolovščino z testeninami s tuno, paradižniki in mascarpone sirom!
Sestavine, ki jih boste potrebovali:
- 2 žlici olivnega olja,
- 1 glavica drobno sesekljane čebule,
- 500 g razpolovljenih češnjevih paradižnikov,
- 400 g testenin po izbiri,
- 1 l vroče zelenjavne osnove,
- 2 pločevinki odcejene tune v kosih,
- 3 žlice mascarponeja,
- 30 g naribanega parmezana,
- 2 žlici kaper,
- naribana lupinica polovice limone,
- sol in poper po okusu.
Postopek priprave
V ponvi na srednje nizki temperaturi segrejte olje. V ponev stresemo nasekljano čebulo, dodamo ščepec soli in mešamo, dokler čebula po približno 7 minutah ne postane mehka in prozorna.
V ločenem loncu združite ¾ razpolovljenih češnjevih paradižnikov, testenine in zelenjavno jušno osnovo. Pustite, da zavre, nato pa temperaturo znižajte na srednje nizko. Medtem ko občasno premešate, kuhajte 15 minut brez pokrova. Paradižniki naj se razpadejo, testenine pa naj bodo al dente.
V lonec dodajte preostale paradižnike in kuhajte še 5 minut na srednje močnem ognju brez pokrova, da se tekočina nekoliko zmanjša.
Nato previdno vmešajte koščke tune, mascarpone, nariban parmezan, kapre, limonino lupinico in sesekljan peteršilj. Začinite s soljo in sveže mletim črnim poprom. Lonec pokrijte in odstavite z ognja. Pustite, da jed počiva 5 minut pred postrežbo.
Dober tek!