Tedenski jedilnik od 26. avgusta do 1. septembra: Za vse okuse

Prihaja nov teden in z njim nova priložnost, da popestrimo naš jedilnik z okusnimi in raznovrstnimi jedmi. Da vam olajšamo načrtovanje obrokov, smo pripravili tedenski jedilnik, ki vključuje skrbno izbrane jedi, ki bodo zadovoljile tako ljubitelje morskih kot tudi mesnih jedi. Med jedmi, ki smo jih uvrstili na jedilnik, izstopajo sveža solata z ajdo in tuno, slasten piščanec Cacciatore, ki bo navdušil ljubitelje italijanske kuhinje, ter aromatičen curry s kozicami, ki vas bo popeljal v svet eksotičnih okusov. Z našim jedilnikom boste poskrbeli za raznoliko in uravnoteženo prehrano, hkrati pa si prihranili čas in energijo pri načrtovanju obrokov. Pridružite se nam pri raziskovanju okusov tega tedna!

Ponedeljek: Solata z ajdo in tuno

Ajda, žito, ki ne vsebuje glutena, postaja prava zvezda kuhinje med tistimi, ki se izogibajo glutenu ali imajo celiakijo. Vsestranska ajda ne služi le kot nadomestek za riž v prilogah in rižotah, temveč navdihuje tudi pri ustvarjanju okusnih testenin. Če še niste okusili čarobnosti ajde, je čas, da se prepustite njenim čarom, na primer z okusnim ajdovim zdrobom… več tukaj.

Torek: Piščanec Cacciatore

Poznavalci italijanske kulinarike boste zagotovo navdušeni nad našo najnovejšo kulinarično mojstrovino – sočnim piščancem “Cacciatore”. Ta poimenovanje izvira iz italijanske besede “lovec”, kar nakazuje na izvor jedi, pripravljene po receptu z obilico čebule, česna, dišavnic, paradižnika in vina… več tukaj.

Sreda: Okusna kitajska svinjina v sladko-kisli omaki

Hrustljavo ocvrta svinjina v sladki in pikantni omaki je priljubljena jed v kitajski kuhinji. Ta okusna poslastica se znajde tako v vrhunskih restavracijah kot tudi v družinskih kuhinjah ter uličnih lokalih na domači celini. Pravzaprav je tako oboževana, da se ji ne morete izogniti… več tukaj.

Četrtek: Pesto lazanja

Pesto lasanja je okusna in osvežujoča različica klasične italijanske jedi. V tej jedi se prepletajo bogati okusi svežega pesta, kremaste ricotte in sočne paradižnikove omake. Ta recept je preprost za pripravo in bo navdušil vaše brbončice z vsakim grižljajem. Sledite tem enostavnim korakom, da ustvarite okusno in zadovoljivo jed, ki bo zagotovo postala priljubljena pri vaši družini in gostih… več tukaj.

Petek: Curry s kozicami

Iščete nov način priprave kozic? Curry s kozicami je okusna jed, ki združuje bogate arome začimb in sladkost morskih sadežev. Recept je primeren za vse ljubitelje azijske kulinarike in bo nedvomno navdušil vaše brbončice!… več tukaj.

Sobota: Jogurtov biskvit

Ko se želja po sladki razvadi pojavi nenapovedano, je vedno dobro imeti pri roki recept, ki je preprost, hiter in s sestavinami, ki jih ima večina med nami vedno doma. Predstavljamo vam recept za enostavni jogurtov biskvit, ki bo v trenutku osvojil vaše brbončice. Ni le mehak in sočen, temveč tudi nezahteven za pripravo. Naj vaša kuhinja zadiši po čarobnosti tega biskvita!… več tukaj.

Nedelja: Salisbury zrezek

Salisbury zrezek je ena najbolj priljubljenih jedi na svetu, ki izvira iz 19. stoletja in jo je ustvaril ameriški zdravnik, dr. James H. Salisbury. Dr. Salisbury je bil eden prvih zagovornikov prehrane z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov in visoko vsebnostjo beljakovin. Verjel je, da je uživanje mesa, zlasti govedine, ključnega pomena za zdravje in dobro počutje. Zato je ustvaril recept za zrezek, ki ga je poimenoval po sebi… več tukaj.

Portal24; Foto: Pixabay

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja