Tedenski jedilnik od 5. do 11. avgusta: Jedi za vsak okus

Se vam zdi, da vam včasih zmanjkuje idej za tedenske obroke? Brez skrbi, saj smo za vas pripravili pester tedenski jedilnik, ki bo zadovoljil vse okuse in želje. Tokrat smo na jedilnik uvrstili nekaj posebnih dobrot, kot so newyorški sirni kolač, ki vas bo navdušil s svojo kremasto teksturo in bogatim okusom, filipinske mesne kroglice, ki prinašajo pridih eksotike s svojim edinstvenim začimbnim profilom, ter gratinirane palačinke s špinačo, ki so popoln primer prepletanja preprostosti in prefinjenosti. Pridružite se nam na kulinaričnem potovanju, kjer bomo vsak dan raziskovali nove okuse in recepte, ki bodo popestrili vašo prehrano in navdušili vse člane družine.

Ponedeljek: Ponev z mleto govedino in krompirjem

Ponev z mleto govedino in krompirjem je zdrav recept, kjer sta meso in krompir združena s pisano zelenjavo vse pa tvori nasiten in predvsem uravnotežen obrok. Vse se skuha v eni ponvi, kar omogoča hitro ustvarjanje plasti okusa. Za pripravo te jedi boste potrebovali slabo uro. Iz navedenih količin sestavin boste dobili šest porcij… več tukaj.

Torek: Piščančja paella

Pripravite slastno piščančjo paello in to v manj kot eni uri. Paella je španska jed iz regije Valencia, ime je dobila po posodi za kuhanje: okrogla, plitka ponev iz ogljikovega jekla, ki se hitro in enakomerno segreje. Dobra ponev za paello pomaga razviti socarrat ali hrustljavo plast riževe skorje na dnu, ki je najbolj cenjen del jedi… več tukaj.

Sreda: Cvetačni narastek

Cvetačni narastek je nekaj kar morate poskusiti, priprava te izjemno okusne jedi je izjemno preprosta. In nikar se ne ustavite pri cvetači! To je popoln način, da porabite tudi brokoli ali krompir. V sirovo omako lahko dodate tudi malo belega vina. Za pripravo jedi boste potrebovali eno uro. Iz navedenih količin sestavin boste dobili šest obrokov… več tukaj.

Četrtek: Goveja obara s pivom Guinness

Slastna in preprosta, tradicionalna irska enolončnica je pripravljena iz narezanega govejega mesa in zelenjave, kot so čebula, korenje, krompir, zelena in pastinak. Jed naj bo kuhana na majhnem ognju, da se vsi okusi povežejo. Za pripravo jedi boste potrebovali uro in pol. Iz navedenih količin sestavin boste dobili štiri obroke… več tukaj.

Petek: Rižota s pečenimi gobami

Rižota s pečenimi gobami in suhim vermutom je prava mala gurmanska poslastica! Praženje gob poudari njihov okus, suhi vermut pa tej sicer klasični rižoti ponudi aromatično piko na i. Za pripravo jedi boste potrebovali dobre pol ure… več tukaj.

Sobota: Filipinske mesne kroglice

Filipinska kuhinja je mozaik okusov, ki odraža bogato kulturno zgodovino arhipelaga, z vplivi iz Španije, Kitajske in Malezije. Ena izmed tradicionalnih jedi, ki resnično predstavlja to kulturno sintezo, so Bola-Bola – filipinske mesne kroglice, ki so idealne za družinska kosila ali posebne priložnosti. Te mesne kroglice so enostavne za pripravo in zagotovo navdušijo vsakega ljubitelja dobrega okusa… več tukaj.

Nedelja: Newyorški sirov kolač

New York cheesecake ima v tem mestu posebno mesto v središču mesta. Visok, gost in kremast kolač, brez sadnih prelivov, je najčistejša različica pečene sirove torte. To je preprost recept, piko na i mu da kisla smetana. Za pripravo kolača boste potrebovali okoli uro časa. Iz navedenih količin sestavin boste dobili okoli dvanajst kosov… več tukaj.

Foto: Freepik

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja