Testenine s pistacijami in baziliko: Preprost, a izvrsten recept
Če iščete hitro, lahkotno in aromatično jed, ki prinaša pridih Sredozemlja v vašo kuhinjo, so testenine s pistacijami, limono in baziliko odlična izbira. Ta prefinjena kombinacija oreščkastega okusa pistacij, svežine limone in aromatične bazilike vas bo popeljala v svet okusov, ki so hkrati osvežujoči in bogati. Priprava je preprosta, rezultat pa naravnost vrhunski!
Sestavine, ki jih boste potrebovali (za 4 osebe):
- 300 g testenin (priporočamo casarecce ali kakšno drugo zavito obliko).
- 80 g nesoljenih pistacij.
- 1 bio limona (sok in naribana lupinica).
- 1 strok česna.
- 50 ml ekstra deviškega oljčnega olja.
- 40 g parmezana ali pekorina.
- Svež lističi bazilike.
- Sol in sveže mleti črni poper po okusu.
Priprava:
V sekljalnik stresite pistacije, strok česna, naribano limonino lupinico in sok polovice limone. Dodajte oljčno olje, sol in poper ter vse skupaj zmeljite v gladko pasto.
V osoljeni vodi skuhajte testenine po navodilih na embalaži, dokler niso al dente. Prihranite nekaj vode od kuhanja testenin.
V veliki ponvi segrejte pistacijevo pasto, nato dodajte kuhane testenine in nekaj vode od kuhanja, da se omaka lepo poveže s testeninami.
Dodajte nariban parmezan in nekaj svežih lističev bazilike ter dobro premešajte.
Na krožnik razporedite testenine, okrasite s svežimi listi bazilike, nekaj nasekljanimi pistacijami in trakci limonine lupinice.
Dober tek!
Portal24; Foto: Pixabay/Einladung_zum_Essen
Merely wanna comment on few general things, The website style and design is perfect, the content is rattling good : D.
Excellent post. I was checking constantly this weblog and I’m impressed! Extremely useful information particularly the remaining section 🙂 I handle such information a lot. I was seeking this particular info for a very long time. Thanks and good luck.
Great post. I am facing a couple of these problems.
Its wonderful as your other blog posts : D, thanks for posting. “Always be nice to people on the way up because you’ll meet the same people on the way down.” by Wilson Mizner.