Testenine s pistacijami in baziliko: Preprost, a izvrsten recept

Če iščete hitro, lahkotno in aromatično jed, ki prinaša pridih Sredozemlja v vašo kuhinjo, so testenine s pistacijami, limono in baziliko odlična izbira. Ta prefinjena kombinacija oreščkastega okusa pistacij, svežine limone in aromatične bazilike vas bo popeljala v svet okusov, ki so hkrati osvežujoči in bogati. Priprava je preprosta, rezultat pa naravnost vrhunski!

Sestavine, ki jih boste potrebovali (za 4 osebe):

  • 300 g testenin (priporočamo casarecce ali kakšno drugo zavito obliko).
  • 80 g nesoljenih pistacij.
  • 1 bio limona (sok in naribana lupinica).
  • 1 strok česna.
  • 50 ml ekstra deviškega oljčnega olja.
  • 40 g parmezana ali pekorina.
  • Svež lističi bazilike.
  • Sol in sveže mleti črni poper po okusu.

Priprava:

V sekljalnik stresite pistacije, strok česna, naribano limonino lupinico in sok polovice limone. Dodajte oljčno olje, sol in poper ter vse skupaj zmeljite v gladko pasto.

V osoljeni vodi skuhajte testenine po navodilih na embalaži, dokler niso al dente. Prihranite nekaj vode od kuhanja testenin.

V veliki ponvi segrejte pistacijevo pasto, nato dodajte kuhane testenine in nekaj vode od kuhanja, da se omaka lepo poveže s testeninami.

Dodajte nariban parmezan in nekaj svežih lističev bazilike ter dobro premešajte.

Na krožnik razporedite testenine, okrasite s svežimi listi bazilike, nekaj nasekljanimi pistacijami in trakci limonine lupinice.

Dober tek!

Portal24; Foto: Pixabay/Einladung_zum_Essen

4 thoughts on “Testenine s pistacijami in baziliko: Preprost, a izvrsten recept”
  1. Its wonderful as your other blog posts : D, thanks for posting. “Always be nice to people on the way up because you’ll meet the same people on the way down.” by Wilson Mizner.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja