To je zajtrk, ki pomaga do zdravih sklepov!

Starost, poškodbe in drugi dejavniki, ki so nekoliko izven našega nadzora, lahko igrajo pomembno vlogo pri zdravju sklepov. Vendar pa je prav tako ključnega pomena, kaj zaužijemo zjutraj in čez dan. Prehrana namreč lahko pomembno vpliva na zdravje naših sklepov. “Prehrana ima lahko pomembno vlogo pri izboljšanju zdravja sklepov,” pravi dr. James Topilow, specialist za revmatologijo v Hackensack University Medical Center. “Veliko mojih pacientov je po zdravi prehrani opazilo znatno izboljšanje vnetja.”

Uživanje hranljive hrane pomaga tudi pri ohranjanju teže pod nadzorom in zmanjšanju tveganja za bolečine v sklepih. “Prekomerna teža dodatno obremenjuje sklepe, kar povečuje tveganje za bolečine in poškodbe,” pojasnjuje dr. Topilow. Čeprav zajtrk morda ni najpomembnejši obrok dneva, lahko prav zagotovo pripomore k bolj prijetnemu jutru za naše sklepe. “Kateri boljši način za izboljšanje zdravja sklepov kot začetek dneva s sklepom prijaznim zajtrkom, ki lahko pomaga zmanjšati vnetje, izboljšati mobilnost in preprečiti prihodnje težave s sklepi?” se sprašuje dr. Topilow.

Najboljši zajtrki za zdravje sklepov

Dr. Topilow predlaga svoj najljubši zajtrk za zdravje sklepov, ki ga imenuje “omega-3 elektrarna”. “Sestavine so grški jogurt, jagode, chia semena in sesekljani orehi,” pojasnjuje. Ta zajtrk je priročen, kremast in okusen, obenem pa tudi hranilno bogat. “Ta zajtrk, bogat z omega-3 maščobnimi kislinami, antioksidanti in vlakninami, pomaga zmanjšati vnetje in podpira zdravje hrustanca,” pravi dr. Topilow… več na Senior24.

Portal24; Foto: Freepik

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja