To so 3 večerne navade, ki izboljšajo jutranje počutje!

Vsakodnevna rutina ima velik vpliv na naše počutje, a pogosto pozabljamo na pomen večernih navad. Psihologi poudarjajo, da lahko pravilno izbrane večerne aktivnosti bistveno izboljšajo naše jutranje razpoloženje. Odkrili so tri ključne navade, ki jih je vredno vključiti v večerni ritual.

Večerni sprehod za bistre misli

Lee Chambers, psiholog in strokovnjak za dobro počutje, priporoča vsakodnevni večerni sprehod. “Sprehod v večernih urah mi pomaga razbistriti misli in se umiriti,” je dejal v intervjuju za HuffPost. Ta preprosta aktivnost ne le izboljša fizično kondicijo, ampak tudi mentalno zdravje, saj omogoča sprostitev po napornem dnevu.

Topla kopel za sprostitev in zdravje

Justine Grosso, psihologinja in zagovornica večernega plavanja, poudarja številne koristi tople kopeli. “Potopitev v toplo vodo ima številne prednosti za fizično in duševno zdravje, vključno z izboljšanjem razpoloženja pri ljudeh z depresijo, izboljšanjem spanca pri ljudeh z nespečnostjo in pozitivnim vplivom na srčno-žilni sistem,” razlaga Grosso.

Vadba hvaležnosti za duševni mir

Vadba hvaležnosti je še ena ključna večerna navada, ki jo priporoča Laurie Santos, kognitivna znanstvenica in profesorica psihologije. “Naštevanje blagoslovov v življenju pred spanjem zmanjša stres in izboljša kakovost spanca,” svetuje Santos. Cortland Dahl, znanstvenik s področja psihologije, dodaja: “Razmišljanje o ljudeh in stvareh, za katere smo hvaležni, lahko pomembno izboljša vaše počutje.”

Te večerne navade lahko pomembno prispevajo k boljšemu začetku dneva. Zato ne zanemarjajmo večernega časa in si omogočimo srečnejše jutro z nekaj preprostimi koraki.

Portal24: Foto: Frepik

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja