Vreme: Danes bo delno jasno z možnostjo ploh in neviht

Danes bo vreme delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Popoldne in zvečer lahko v notranjosti Slovenije pričakujemo posamezne plohe in nevihte, zlasti v severni polovici države. Najvišje dnevne temperature bodo med 24 in 29 °C.

Napoved za jutri

Jutri bo deloma sončno, z občasno povečano koprenasto oblačnostjo. V ozračju bo prisoten tudi puščavski prah. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju pa jugo. Najnižje jutranje temperature bodo med 12 in 18 °C, najvišje dnevne pa med 25 in 30 °C.

Obeti za naslednje dni

V noči na ponedeljek se bodo od zahoda začele pojavljati krajevne plohe in nevihte, ki bodo v ponedeljek zajele večji del Slovenije. V torek bo pretežno oblačno z občasnimi padavinami, temperatura pa bo nekoliko padla.

Vremenska slika

Nad južno Evropo in večjim delom Sredozemlja je šibko območje visokega tlaka, nad srednjo Evropo in Alpami pa se zadržuje vremenska fronta. Z zahodnimi vetrovi k nam v višinah doteka dokaj topel zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo razmeroma sončno, popoldne in zvečer pa bodo predvsem na območju Alp nastajale krajevne plohe in nevihte. Jutri bo delno sončno z nekaj koprenaste oblačnosti. Pihal bo jugozahodni veter, ob severnem Jadranu pa jugo.

[Vir: ARSO]; Portal24; Foto: Pexels

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja