Vreme: Danes bo spremenljivo oblačno s popoldanskimi plohami

Danes nas čaka delno jasno vreme s spremenljivo oblačnostjo, v popoldanskem času pa lahko pričakujemo posamezne plohe in nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo dosegle od 20 do 26 °C. Ponoči se bodo od vzhoda pričele pojavljati krajevne plohe in nevihte, najnižje jutranje temperature pa bodo od 9 do 15 °C.

Jutri bo vreme spremenljivo do pretežno oblačno, s pogostejšimi krajevnimi padavinami in nevihtami. Več sonca bo na Primorskem, kjer bo zapihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 22 °C, na Primorskem pa do 25 °C.

Obeti

V ponedeljek bo večinoma sončno z jutranjo meglo po kotlinah, verjetnost za kakšno ploho bo razmeroma majhna, temperature pa nekoliko višje. V torek se bodo krajevne padavine od zahoda postopno razširile nad večji del države.

Vremenska slika

Nad Britanskim otočjem je središče višinskega ciklona, nad večjim delom zahodne in srednje Evrope pa se zadržuje vlažna in nestabilna zračna masa. Nad naše kraje ponovno doteka nekoliko bolj vlažen zrak od jugozahoda.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo v sosednjih pokrajinah spremenljivo oblačno, čez dan bodo začele nastajati krajevne plohe in nevihte, ki se bodo v sosednjih pokrajinah Hrvaške nadaljevale tudi v noč.

Jutri bo v krajih zahodno od nas precej jasno in sprva suho, drugod pa bo spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi krajevnimi padavinami in nevihtami.

[Vir: ARSO]; Portal24; Foto: Pexels

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja