Vreme: Oblačno in deževno bo, zvečer se bo ohladilo

Danes bo v Sloveniji prevladovalo oblačno in deževno vreme. Meja sneženja se bo sprva nahajala visoko, le na območju Julijskih Alp in zahodnih Karavank pričakujemo sneženje do dolin. Najvišje dnevne temperature se bodo gibale med 7 in 13 stopinjami Celzija, v alpskih dolinah pa malo nad 0 °C.

Proti večeru in ponoči se bo od severa začelo hladiti, meja sneženja pa se bo spuščala. Severovzhodni veter bo začel pihati, na Primorskem pa bo burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 6 stopinj, na Primorskem pa do 11 °C.

Jutri bo še naprej oblačno, predvsem v vzhodni in južni Sloveniji se bodo pojavljale padavine, pri čemer bo meja sneženja na okoli 500 m nadmorske višine. Temperature bodo nižje, pihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem pa burja. Dnevne temperature se bodo gibale med 1 in 6 stopinjami, na Primorskem pa okoli 12 °C.

Obeti

V ponedeljek in torek lahko pričakujemo pretežno oblačno, hladno in vetrovno vreme.

Vremenska Slika

Nad severnim Sredozemljem se nahaja ciklonsko območje, katerega vremenska fronta sega od osrednje Italije preko naših krajev proti vzhodni Evropi. S južnimi vetrovi prihaja k nam dokaj topel in vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Tudi v sosednjih pokrajinah lahko danes pričakujemo oblačno in deževno vreme. Na območju Alp bo ponekod snežilo do dolin, proti večeru pa se bo meja sneženja v krajih vzhodno od nas spuščala. Ob severnem Jadranu bo večji del dneva pihal jugo, proti večeru pa bo zapihala burja.

Jutri bo še naprej oblačno, v sosednjih pokrajinah Madžarske in v notranjosti Hrvaške bodo še padavine, pri čemer bo ponekod tudi po nižinah rahlo snežilo. Pihal bo severovzhodni veter, ob severnem Jadranu pa burja.

vir; Foto: Freepik; Portal24

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja