Vremenska ujma zajela Slovenijo: Toča, poplave in plazovi povzročili škodo

V sredo so padavine zajele vso Slovenijo, v več krajih pa je padala toča, ki je povzročila veliko škode. V mnogih delih države so meteorne vode zalile kleti, stanovanjske objekte in garaže, zaradi česar so morali posredovati gasilci. Agencija za okolje (ARSO) je izdala rumeno opozorilo za nevihte, saj se padavine nadaljujejo tudi v noč.

Najhuje na Koroškem in Štajerskem

Na Koroškem in Štajerskem je padala toča, ki je poškodovala infrastrukturo in pridelke. V drugih delih države, vključno s Škofljico, so meteorne vode povzročile poplave, na Škofljici pa se je sprožil tudi plaz. Gasilske enote GZ Škofljica so bile aktivirane in so pomagale pri sanaciji posledic neurja.

Opozorila ARSO za več regij

ARSO opozarja, da je možnost toče še vedno velika, zlasti na območjih Bovškega, Gorenjskega, Goriškega, Notranjskega in Ljubljane z okolico. Rumeno opozorilo pred nevihtami ostaja v veljavi, saj se krajevne padavine nadaljujejo skozi noč in do jutra postopoma slabijo od severozahoda.

Konec tedna spet moker

Vremenska fronta, ki je oslabela, se počasi pomika čez Slovenijo, nad naše kraje pa se zadržuje vlažna in nestabilna zračna masa. V četrtek se bo od zahoda znova pooblačilo, dež pa se bo čez dan širil proti vzhodu. Vmes bodo tudi nevihte. Petek bo prav tako prinesel spremenljivo vreme s krajevnimi padavinami, deloma plohami in nevihtami.

[Vir: MMC RTV SLO]; Portal24; Foto:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja