Zlata leta in ideje za družabne dejavnosti

Zlata leta so čas, ko lahko svoj prosti čas izkoristimo za razširitev svojih družbenih horizontov in uživanje v novih dejavnostih. Ne glede na to, ali ste nedavno upokojeni ali že nekaj časa uživate v zasluženem počitku, je druženje in aktivno sodelovanje v skupnosti lahko izjemno bogato in zadovoljujoče.

Ste pripravljeni na druženje? Poiščite nove načine za razširitev svojega družbenega kroga in začnite! Lahko zberete odbor in organizirate srednješolsko srečanje, ustanovite glasbeno skupino, šahovski klub ali bralno društvo, medtem ko se učite nekaterih veščin. Tukaj je nekaj idej kako začeti zabavo!

Organizirajte šolsko srečanje in se ponovno povežete s starimi prijatelji

Je minilo 50 let, odkar ste končali srednjo šolo, višjo šolo ali univerzo? Zakaj se ne bi ponovno povezali s sošolci in organizirali ponovno srečanje? Lahko je uradni dogodek, organiziran z vašo alma mater, ali preprosto neformalno srečanje ob večerji in pijači. Priložnost za obujanje spominov, povezovanje ob smehu in izmenjavo življenjskih zgodb je vredna tega. Kdo ve, kaj se lahko izcimi iz ponovne združitve src in umov?

Namig: S starimi prijatelji se lahko znova povežete prek spletnega socialnega omrežja Facebook ali tako, da se odpravite v svojo alma mater/staro sosesko.

Ponovno oživite strast do glasbe

Ne samo, da ima glasba terapevtske koristi, ampak tudi zbližuje ljudi s skupnimi interesi. Organizirajte tekmovanje v karaokah ali ples. Ustanovite novo skupino in jamrajte skupaj. Glasba je zabaven in spodbuden način preživljanja časa s prijatelji.

Namig: Pridobivanje novih spretnosti, kot je učenje inštrumenta, stimulira različne nevrone v možganih in pomaga preprečiti demenco.

Igrajte igre in razširite svoj družbeni krog

Usmerite svojo pamet drug proti drugemu in ostanite miselno aktivni z vključevanjem v družabne dejavnosti in igre, ki zahtevajo miselni napor. Igre, kot so šah, igre s kartami ali prijateljski krog mahjonga, so za možgane izziv, saj zahtevajo strategijo, spomin in reševanje problemov. Ne boste le ostali aktivni v starosti, temveč boste tudi razširili svoj družbeni krog.

vir; Foto: Freepik; Senior24

ByA.K.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja