Danes bo sončno, popoldne bodo nastale plohe in nevihte

Danes zjutraj se bo po nekaterih nižinah pojavljala megla, čez dan pa bo delno jasno. Popoldne lahko nastane kakšna ploha ali nevihta, pihal bo jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo med 19 in 23 °C, v vzhodnih krajih pa do 25 °C.

Jutri bo spremenljivo oblačno, popoldne še možne plohe in nevihte

Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Popoldne bodo možne posamezne plohe in nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo med 6 in 13 °C, najvišje dnevne pa od 21 do 25 °C, v alpskih dolinah okoli 19 °C.

Obeti za prihodnje dni

V nedeljo bo več spremenljive oblačnosti, krajevne padavine bodo znova pogostejše. V ponedeljek bo sončno in večinoma suho.

Vremenska slika

Nad večino Evrope se nahaja šibko območje visokega zračnega tlaka, nad britanskim otočjem pa ciklon. K nam z jugozahodnimi vetrovi prehodno doteka nekoliko bolj suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo delno jasno s posameznimi plohami in nevihtami, ki jih bo več v krajih severno in zahodno od nas. Jutri bo spremenljivo oblačno, čez dan bodo nastajale krajevne plohe in nevihte, ki se bodo v sosednjih pokrajinah Hrvaške in Madžarske nadaljevale tudi v noč.

[Vir: ARSO]; Portal24; Foto: Freepik

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja