Delna uskladitev pokojnin prinaša 8,2-odstotno rast izplačil

Pokojnine v Sloveniji se bodo ta mesec delno uskladile in zato se pričakuje povečanje izplačil. To je posledica nedavnega sprejetja zakona o izvrševanju proračunov za leti 2024 in 2025, ki vključuje določbe o uskladitvi pokojnin v januarju in februarju.

V novembru in decembru lanskega leta so pokojnine že nekoliko narasle za 1,8 odstotka, saj so upokojenske organizacije pozivale k izredni uskladitvi pokojnin. Vlada je na koncu privolila v to povečanje za zadnja dva meseca preteklega leta.

Konec tega meseca se pričakuje delna uskladitev pokojnin, ki bo prinesla kar 8,2-odstotno povečanje. Februarja pa sledi še redna uskladitev in poračun za januar. Točna višina redne uskladitve za februar še ni znana, saj se izvede na podlagi rasti povprečne mesečne bruto plače (v deležu 60 odstotkov) in povprečne rasti cen življenjskih potrebščin (v deležu 40 odstotkov), so pojasnili na zavodu za pokojninsko in invalidsko… več na Senior24.

Foto: Freepik ; Portal24

Ne spreglejte…

Zakaj se generacija Z stara hitreje od milenijcev?

Milenijci veljajo za generacijo, ki ohranja mladosten videz in se ne starajo tako hitro kot prejšnje generacije. Ko se najstarejši pripadniki te generacije, rojeni med letoma 1980 in 1997, približujejo srednjim 40. letom, še vedno izžarevajo mladost in živahnost, ki ju mnogi občudujejo. Vendar pa se zdi, da se ta trend mladostnega videza ne nadaljuje z generacijo Z, ljudmi rojenimi med letoma 1998 in 2012. Zakaj se zdi, da se generacija Z stara hitreje od milenijcev? Kakšni so razlogi za ta presenetljiv fenomen?

Začnimo z dejstvom, da so milenijci razvili številne dobre navade nege kože in prehrane v svojih poznih najstniških in dvajsetih letih. Ta generacija je že zgodaj spoznala pomen skrbne nege kože, uravnotežene prehrane in zdravega načina življenja. S svojimi preprostimi, a učinkovitimi režimi nege kože so milenijci dosegli, da njihova koža ostaja mladostna in zdrava. Generacija Z, ki je odraščala v različnem okolju in obdobju, pa ne sledi enakim načelom nege kože… več tukaj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja