Hrustljavi ocvrti jajčevci in to brez odvečnega olja!

Izkoristite sezono svežih jajčevcev in presenetite svoje brbončice s slastnimi hrustljavimi zalogajčki, pripravljenimi iz te izjemne zelenjave. Pri pripravi pa ni nobene potrebe po potopitvi v globoko olje, saj vam predstavljamo preprost trik za pripravo hrustljave poslastice, in sicer kar v pečici.

Ključna za hrustljavost je učinkovito izločanje vlage iz jajčevca. Z uporabo panko drobtin za paniranje in vročim pekačem, boste ustvarili zalogajčke, ki so zunaj hrustljavi, znotraj pa mehki in sočni. Priprava je enostavna, sledite spodnjim korakom.

Sestavine za hrustljave panirane jajčevce:

  • 450 g jajčevcev,
  • 250 g panko drobtin,
  • 70 g moke,
  • 30 g naribanega parmezana,
  • 3 žlice oljčnega olja,
  • 2 veliki jajci,
  • 1 žlica mešanice mediteranskih začimb.
  • sol in poper po želji.

Navodila za Pripravo:

  1. Jajčevce narežite na približno 1 centimeter debele rezine. Posolite in položite v čisto bombažno krpo za približno 30 minut, da se odvečna voda izcedi iz jajčevca.
  2. Medtem segrejte pečico na 220 stopinj Celzija in pripravite plitek pekač.
  3. V eni posodi stepite jajca, v drugo dodajte moko, v tretji pa panko drobtine, ki ste jih premešali z mešanico mediteranskih začimb, malo popra ter naribanega parmezana.
  4. Preko bombažne krpe nežno iztisnite odvečno vlago iz nasoljenih rezin jajčevca.
  5. Jajčevce povaljajte v moki, nato v stepenih jajcih in na koncu v mešanici panko drobtin. Postopek ponavljajte, dokler niso vse rezine enakomerno obložene s panado.
  6. Segrejte plitek pekač v pečici, nato ga previdno vzemite ven in enakomerno prelijte s tremi žlicami oljčnega olja.
  7. Panirane rezine jajčevca položite na pomaščen pekač in jih postavite nazaj v pečico. Pecite približno 20 minut, dokler spodnja plast ne dobi hrustljave zlate barve. Nato obrnite in pecite še dodatnih 10 do 20 minut.
  8. Ko so jajčevci hrustljavi in zlatorjavi, jih postrezite skupaj z omako po vaši izbiri.

Za edinstveno hrustljavost in popolnoma drugačno izkušnjo okusov, poskusite to enostavno metodo priprave hrustljavih paniranih jajčevcev. Vaše brbončice vam bodo hvaležne!

[Vir: Pun kufer]; Foto: ;Portal24

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja