Ko Denis Avdić pokliče Tino Gaber, Vlada ukrepa

V zadnjih dneh slovensko politično sceno močno vznemirja dogodek, ki ga je po poročanju Dnevnika sprožil znani slovenski radijski voditelj Denis Avdić. V radijski debati o posodobitvi helikopterske nujne medicinske pomoči je sogovorniku pobalinsko želel pokazati, kako lahko takoj uredi stvari. V oddaji v živo je Denis Avdić poklical partnerico slovenskega premierja, Tino Gaber, in jo vprašal, ali lahko pomaga tako, da svojemu partnerju nekaj omeni zvečer. Gabrova mu je odgovorila: “Te moči nimam, lahko ti ga pa dam na telefon.”

Nemudoma je to tudi storila, Robert Golob pa je v pogovoru z voditeljem izkazal razumevanje za tematiko. Povedal je, da zadeva stoji zaradi neusklajenosti ministrstev, in zagotovil, da bodo problematiko rešili. Po poročanju Dnevnika viri iz vlade poročajo, da se zadnje dni s svetlobno hitrostjo vrstijo sestanki ministrov pri Golobu na to temo in da se zadeva premika naprej.

V politični zgodovini poznamo veliko primerov, ko so različni interesenti poskušali priti do predsednikov prek njihovih partneric. Vendar so te morale v prepričevanje soprogov vložiti veliko več truda, napora in iznajdljivosti. Spomnimo se Jovanke Broz, ki so ji očitali, da je imela čudežno oziroma čarobno moč prepričevanja tovariša Tita. A zdaj vidimo, da je bila proti vplivnici Tini Gaber in njenemu “ti-ga-dam-na-telefon” Robiju prava amaterka, poroča Dnevnik.

[Vir: Dnevnik]; Portal24; Foto: Vlada RS

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja